Z oddílu Delfín Náchod se zúčastnilo tohoto přeboru Královéhradeckého a Pardubického kraje celkem 13 mladých plavců pod vedením trenéra Romana Hakla.


Velkou snahu korunovala v dorostu pěti zlatými medailemi Tereza Brothánková, k nimž připojila 1 stříbrnou a 1 bronzovou. Pochvalu trenéra zaslouží za škálu 9 osobních rekordů také Marek Rajsner (ročník 93), který nakonec vybojoval 1 zlatou, 2 stříbrné a 5 bronzových medailí.


Svou kvalitu potvrdili třemi vítězstvími a dvěma druhými místy i dorostenec Josef Hakl (r. 90) a starší žák Martin Cöger se 2 zlatými, třemi stříbrnými a jednou bronzovou medailí.


I přes týdenní výpadek v tréninku viděl svitavský bazén útok na stávající české rekordy 13letých na tratích 100 a 200 m znak. Pavel Janeček (r. 94) zaostal za rekordy o 0,3 sek. resp. o 0,9 sek na delší trati. Snad se tedy dočkáme v Trutnově v prosinci na mistrovství republiky. Pavel přiváží do Náchoda nakonec 9 zlatých medailí.


Své úsilí dotáhl ke 4 zlatým a 4 stříbrným Jiří Valášek (r. 93). Pavla Marková v dorostu vybojovala nakonec krásná dvě 1. místa a pět druhých míst. Štěpán Remeš (r. 95) stál také dvakrát na nejvyšším stupínku a třikrát byl druhý. Daniel Halaška potěšil 2 stříbrnými a třemi bronzovými. Obdobně se vedlo i Jindřichu Čápovi (r. 95), který překvapil 2. místem na 100 m znak a dvěma 3. místy. Veronika Ročková (r. 94) dosáhla na jednu stříbrnou a 1 bronzovou medaili. Stříbrný kov připojil v dorostu i Filip Kinl (r. 89). Za zmínku stojí i neustále se zlepšující 12letá Barbora Čejchanová, která skončila třikrát jen těstě za stupínky vítězů na čtvrtých místech.