HUSTOPEČE – NÁCHOD 31:24
Náchod nastoupil v Hustopečích bez Lojdy, a tak musel trenér Bílý trochu v sestavě improvizovat. Hostující házenkáře od úvodních minut srážely vlastní chyby a horší produktivita, což ostře kontrastovalo s domácí pohodou, s níž Hustopeče zakončovaly své útočné výpady. Přesto pětibrankový poločasový rozdíl nebyl nehratelný.

Po změně stran však hosté pokračovali v nastoleném chybujícím trendu, čehož domácí dokázali využít a v jeden moment dokonce odskočili na rozdíl deseti branek. „Pak se nám to podařilo stáhnout na pět gólů a navíc jsme ještě dva trháky nedotáhli. Tam se to možná zlomilo, protože potom nám už soupeř opět odskočil a své vedení si pohlídal,“ konstatoval náchodský trenér Jaromír Bílý.

Jeho svěřence čeká v sobotu další důležité utkání, ve kterém přivítají dosud trápící se Zlín. „Bylo by dobré využít výhodu domácího prostředí a zápas vyhrát. Měli bychom být kompletní, takže věřím, že to zvládneme,“ hledí už k dalšímu mistrovskému kolu náchodský trenér.

Fakta – sestava a branky Náchoda: Vaněček, Klesl – Hejzlar, Hrachový 2, Kosinka 4, Hlaváček, Metelka 2, Vaněk 2, Vítek 1, Bílý, Resl 4, Freiberg 5, Černý 4. Rozhodčí: Procházka, Videcký. ŽK: 1:0. ČK: 0:1. Vyloučení: 2x 2 min: 2x 2 min. Sedmičky: 1:1. Diváci: 80. Poločas: 15:10. (mr)