Hronové se nepodařilo prosadit v kategorii FMU 11 do 26,8 kg a nakonec skončila na pátém místě. „Technicky i fyzicky na své soupeřky stačila, jen jí chybělo trochu toho pověstného štěstíčka a placka mohla být doma," říkal Oldřich Kolín, předseda náchodského oddílu.

O poznání lépe se dařilo Lence Halvové, která vybojovala ve dvou zápasech v kategorii FMU 15 +63 kg vítězství. „U Lenky se jednalo teprve o druhý start v životě, ve kterém získala druhé zlato," zmiňuje skvělou bilanci mladé judisky předseda Kolín.

V nedělní části soutěže, která byla určena pro mladší žactvo a dorost, nasadil náchodský oddíl hned šest judistů. Denis Dítě obsadil v kategorii MU 13 do 30 kg solidní páté místo. Denis je v této kategorii nováčkem a nejmladším závodníkem, přesto předvedl pěkný výkon.

Jan Bartoš a Jan Ježek v kategoriích MU 13 -38 kg a -42 kg startují od ledna také poprvé a stejně jako Denis patří mezi nejmladší závodníky ve svých skupinách. „Kluci dali do bojů všechno, ale tentokrát to na umístění nestačilo. Konkurence byla veliká, každý měl ve skupině patnáct až sedmnáct soupeřů," říká k vystoupení Bartoše a Ježka předseda oddílu Kolín.

Jako ryba ve vodě byla naopak v kategorii mladších žákyň Klára Ulrichová, která vybojovala jedním zápasem první místo ve smíšené kategorii – 57 a +57 kg.

Druhá polovina nedělního programu patřila dorostencům FMU 18 (do 18 let). Daniel Krsek ve své váze -90 kg vybojoval velmi pěkné třetí místo. „Dana limitovalo zraněné koleno, ale i tak předvedl pěkné judo," chválí Oldřich Kolín.

To samé se podařilo ve skupině smrti -57 kg Tereze Kolínové. Pro patnáctiletou judistku to byl první zápas v dorostu s až o tři roky staršími soupeřkami. „V boji o třetí místo dokázala velice účinně nasadit škrcení. Její soupeřka do několika vteřin upadla do chvilkového bezvědomí a protože podle pravidel boj včas nevzdala, byla diskvalifikována," říká předseda náchodského oddílu. (dop, mr)