Ani to však novoměstským pořadatelům nestačilo, svůj mítink totiž každoročně vylepšují, což má kladný odraz i za našimi hranicemi. Svědčí o tom i fakt, že se do Nového Města tradičně hlásí vynikající zahraniční atleti a někteří z nich, jako třeba Američan Jeff Porter, se sem každoročně vracejí.
O exkluzivním obsazení novoměstského mítinku jsme se podrobněji rozepsali v pátečním vydání Náchodského deníku, Velká cena však není pouze o hvězdách současných, ale také o těch budoucích. Mezi ně se velmi brzy mohou zařadit také závodníci pořádajícího SK Nové Město nad Metují, kteří se rovněž v domácím prostředí představí.

Na start mužské patnáctistovky se postaví hned trojice domácích želízek v ohni. Kromě Vojtěcha Ambrože a Jiřího Leplta bude mít velkou motivaci hlavně Kamil Krunka, který by měl patřit do širšího okruhu favoritů.

S hvězdou výškařského sektoru Jaroslavem Bábou si zaskáče Jakub Nosek, který kromě výškařského sektoru okusí rovněž ten dálkařský, kde je obsazení ještě nabitější. Kromě tří skvělých Japonců je to i vynikající české trio v čele s loňským vítězem novoměstské dálky Štěpánem Wagnerem. Doslova křest ohněm čeká v kladivářském sektoru domácího mladíčka Jana Krále.

Hned trojí zastoupení bude mít pořádající Sportovní klub na 5000 m chůze, kde se představí Luděk Hanč, Josef Smola a Miroslav Fliegl.
Do startovních bloků nejkratšího ženského sprintu zakleknou z domácích závodnic Martyna Swierczyk, Anna Bajko, Michaela Broumová a a Kateřina Hanušová. Martynu Swierczyk pak čeká ještě start na 100m př. Anna Bajko, společně s Michaelou Broumovou a Ivetou Pohořelou okusí dálkařskou soutěž.

Patnáctistovka čeká Kateřinu Ducháčkovou. Do soutěže oštěpařek zasáhne Lenka Lantová, chodecký závod na 5000 metrů čeká Terezu Hančovou.