První polovinu sezony jste zvládli velmi dobře, byť samotný vstup do ní asi nebyl z nejjednodušších?
To je pravda, protože hned v prvním kole nám los přisoudil dle mého názoru nejtěžšího soupeře, Nové Veselí. V zápase jsme stále prohrávali a až v samém závěru jsme dokázali vyrovnat. A moje slova se v průběhu sezony také potvrdila, Nové Veselí vede tabulku s jedinou prohrou.

Těžký los vám kromě Nového Veselí přihrál ve druhém kole rezervu plzeňského Talentu, a ve třetím Bystřici pod Hostýnem, což nevěstilo nic dobrého.
Ke druhému utkání jsem bohužel s áčkem neodcestoval, protože jsem jel s B-týmem. Proti Bystřici jsem ale už na lavičce byl a na soupeře jsme výborně vlétli, vedli jsme o dvanáct branek, jenže nás ve druhém poločase stihl obrovský výpadek a nakonec jsme se strachovali o vítězství.

Čtvrté kolo přineslo prestižní derby ve Dvoře, kde se vždy hraje hodně složitě. Potvrdilo se to i tentokrát?
V tradičním derby ve Dvoře se ne vždy projevuje naše vyšší kvalita, jelikož je to hodně odlišné utkání pro svou tvrdost a agresivitu. Naštěstí jsme to i se štěstím zvládli, a to hlavně díky výbornému výkonu Jardy Klesla ve druhém poločase.

Před reprezentační přestávkou jste stihli ještě dvě utkání. Projevila se v nich podle vás stoupající forma?
Ano, nejprve nás čekal Přerov, tedy tým, který spadl z extraligy. Pro nás to byla velká neznámá, ale jeho výsledky ukazovaly, že je největším outsiderem soutěže. Kluky jsem ale přesto nabádal, aby i přes vysoký brankový rozdíl nepřestávali hrát a aby zápas ve vysokém tempu dohráli až do konce, což se také nakonec povedlo.

Posilněni vysokým vítězstvím jste cestovali do Strakonic, kde se ale moc nevyhrává.
Do Strakonic jsme odjížděli s vědomím, že Strakonice doma 35 zápasů neprohrály. My jsme ale věděli, že máme sílu na to Strakonice zaskočit a překvapit. Družstvo bojovalo, jezdilo a nakonec se to opravdu povedlo.

Následovala poměrně dlouhá reprezentační přestávka a po ní další nevyzpytatelný soupeř.
Je pravda, že Ostrava neměla do té doby dobré výsledky, ale věděli jsme, že je schopna přivést osm hráčů, které má po hostováních v extraligových týmech. Bohužel se to také stalo, poprvé v sezoně se sešli úplně kompletní, takže jsme věděli, že musíme vydat maximální úsilí k tomu, aby se nám podařilo vyhrát. Podle mého názoru jsme proti Ostravě odehráli asi nejlepší utkání celého podzimu a po velkém boji a velmi dobrém výkonu jsme zvítězili.

Po vítězství nad Ostravou jste před sebou měli překážku, která vám stála v posunu na druhé místo, jenže přišlo selhání, proč?
Se Starým Plzencem to byl zápas druhého se třetím a tam jsme věděli, že mají dva vysoké střelce, které je nutné pohlídat. V průběhu zápasu jsme sice vedli o čtyři branky, bohužel pak jsme se nechali zaskočit špatným výkonem rozhodčích, a celý tým přestal hrát. Osobně cítím, že tento zápas byl opravdu jedinou zbytečnou podzimní ztrátou.

Mohla tato zbytečná ztráta i za nepřesvědčivý výkon proti béčku Jičína?
Asi ne, protože proti Jičínu se nám tradičně nedaří, byť náš kádr byl silnější. Hostující trenér Horyna ale zariskoval, nasadil proti nám obrannou sestavu 2+4, v útoku hrál na dva pivoty, s čímž jsme se dlouho nemohli srovnat a nakonec jsme byli spokojeni jen s těsnou výhrou, nikoliv s předvedenou hrou.

V předposledním podzimním kole jste hostili Chodov. Pokud byste ho porazili, posunuli byste se na druhé místo, ale stejně jako proti Starému Plzenci jste toto utkání nezvládli.
Proti Chodovu se nám nedařilo vůbec nic, dělali jsme velké spousty technických chyb a naopak soupeři vyšlo prakticky všechno, na co sáhl.

Na závěr podzimu jste měli Olomouc, což z tabulkového pohledu měla být snadná úloha. Byla?
To bych neřekl. Do Olomouce jsme jeli s vědomím toho, že Olomouc doma prohrála jen jednou, a to s Novým Veselím a na hřištích soupeřů měla velmi vyrovnané výsledky. Opět jsme od začátku vedli, jenže poté začali ne zrovna objektivně pískat rozhodčí, naštěstí jsme se tentokrát nenechali rozhodit, a kluci ten zápas dohráli, až kromě posledních tří minut, velmi dobře.

Celkovým pohledem, jste s podzimem spokojen?
My jsme si dali za úkol, že na podzim kádr zkonsolidujeme a budeme se soustředit na zlepšení útočné fáze, větší kreativitu a sehrání herních situací. Bohužel v těch těžších zápasech nám vázla obrana a na ní chceme v zimní přípravě zapracovat.

Plánujete před jarem kádr ještě hráčsky vyztužit?
Uvidíme, v každém případě chceme kádr vyztužit do příští sezony, v níž se chceme pokusit zaútočit na postup do Extraligy.

Poslední otázka. Kdy začínáte přípravu na jaro?
Byly tady takové hlasy, abychom trénovali i přes vánoční svátky, což jsem zavrhl s tím, aby si kluci od házené aspoň na chvíli odpočinuli a vyčistili hlavu. Poprvé jsme se tak sešli na silvestrovském fotbálku a pak se už budeme soustředit na nácvik obranných variant.