Soutěž se konala na atletickém stadionu v Jaroměři za účasti 260 závodníků a závodnic.

Výkony náchodských dívek byly velmi pěkné a nebylo závodnice, která by si nevytvořila osobní rekord.

V kategorii nejmladších žákyň skončila Sylva Tylšová devátá. V kategorii mladší žákyně I obsadila sedmiletá Tereza Doležalová 5. místo, čímž si upevnila vedoucí postavení postupu na přebor ČR ČOS ve všestrannosti. Velmi pěkně závodila i sedmiletá Lucie Růčková, která na svých prvních závodech v atletice obsadila 10. místo, stejně tak jako devátá Eliška Machová, která dojíždí na tréninky do náchodského Sokola až z Trutnova.

Kategorie II patřila Barboře Ficencové, která tak zvítězila jak v plavání ve sportovní gymnastice (SG), tak i nyní v atletice a též postupuje na přebor ČR ČOS. Pochvalu zaslouží osmým místem i Andrea Marešová, i začínající Nikola Matějů (22. místo).

V kategorii III zaslouží pochvalu Kateřina Hemelíková, která dojíždí do Náchoda z Červeného Kostelce. Na svých prvních závodech se neztratila a obsadila 7. místo. Lucie Řehůřková byla desátá a Zuzana Tylšová hned za ní.

Kategorii IV zcela ovládla Pavlína Vejrková, která nejenže atletiku vyhrála a porazila tak atletky specialistky, ale vyhrála i všechny čtyři disciplíny – sprint, dálku, míček i běh na 600 m. Pavlína tak dominovala ve všech čtyřech sportovních odvětví (gymnastice, plavání, ve šplhu i v atletice). Marie Sedláčková skončila na pěkném 14. místě.

V kategorii dorostenek si stříbro odnesla náchodská Karolína Andršová. Velmi pěkný výkon podaly i sestry Hurdálkovi. Anna skončila čtvrtá a Jana šestá. Obě si tak zajistily spolu s Vejrkovou postup na přebory ČR ČOS do Prahy, kam se probojovaly i náchodské ženy – zlatá z atletika Adéla Zákravská a stříbrná atletka Míša Adamu. Pochvalu zaslouží i dorostenka Věra Wondrová, která si ve všech disciplínách
vytvořila své osobáky a obsadila 9. místo.

Na přebory ČR ČOS tedy z Náchoda postupují Doležalová, Ficencová, Vejrková, Hurdálkovy Anna a Jana, Zákravská a Adamu. (dop, mr)