HC TJ Náchod – TJ Bystřice pod Hostýnem A 25:28 (10:14). Domácí nezačali vůbec špatně, už v 1. min. proměnil Osoba sedmičku a domácí vedli. O dvě minuty později si Osoba úspěšnou sedmičku zopakoval a po předchozím vyrovnání hostí a brance Štefana upravoval už na 3:1 pro domácí. Ti si drželi mírné vedení až do 7. min., kdy hosté srovnali na 4:4. Pak se náchodští házenkáři trochu střelecky zadrhli, podobně na tom byli i Bystřičtí, jenže ti na rozdíl od domácích dokázali aspoň nějaký gól vstřelit. Ve 14. min. tak hosté vedli 6:4. Pak se do vzduchu zavěsil Šnajdr, snížil a od této chvíle se domácí drželi na jednobrankový distanc. Závěrečnou pětiminutovku úvodní půle ale Náchodští nezvládli, nedokázali vstřelit ani gól a hosté odskočili na rozhodující náskok 10:14.

Druhá půle nezačala pro domácí špatně. Po gólech Štefana a Šnajdra se dostali Bystřici na dostřel. V čase 2:56 bylo ale utkání na několik minut přerušeno, a to vinou vážného zranění kolene jednoho z hostujících házenkářů. Ten musel být následně ze hřiště kvůli absenci nosítek odnesen na vysazených dveřích. Tento nepříjemný okamžik jako by spíše zasáhl domácí, Štefan sice v 5. min. snižoval na 13:16, jenže domácí pak nedokázali více než pět minut dát gól a hosté se rázem dostali do sedmigólového trháku – 13:20. Ve zbytku utkání už to byla marná snaha domácích o smazání náskoku Bystřice, v závěrečných minutách sice Náchodští mocně stahovali, na více než třígólové manko se ale již nedostali. Bystřice si tak z Náchoda veze dva body za vítězství 28:25.

Radek Čejchan, trenér Náchoda: „Bohužel jsme nenavázali na výkony z konce podzimu, kdy jsme potrápili i největší favority soutěže. Zápas s Bystřicí se nám jednoznačně nepovedl, soupeř byl lepší a hlavně dvojice Dobeš – Vacula nám dělala velké problémy. Moc nás nepodrželi ani brankáři, jenže na druhou stranu byla naše obrana hodně děravá a v útoku to z naší strany bylo prakticky bez pohybu i nápadu. Vítězství Bystřice je podle mého názoru naprosto zasloužené, pro nás je to nepříjemná ztráta bodů. Nezbývá nám, než zabrat v dalších zápasech.“

Fakta – sestava a branky Náchoda: Kocián, Klesl, Manych, Štefan 10, Bauer, Galba, Balcar 4, Hrachový 3, Voslař, Stára, Mrština, Freiberg, Cvejn 3, Osoba 5. Rozhodčí: Dvořák, Točík. Dvouminutové tresty: 2:2. ŽK: 2:3. Sedmičky: 5:4. Diváků: 100.

Další výsledky 12. kola: Košutka A – Kostelec na Hané 32:25; Litovel – Chodov 25:26; Brno – Jičín 38:33; Ostrava – Napajedla A 33:26.