O víkendu měla liga pauzu, což znamená, že mezi dvěma mistrovskými koly bylo čtrnáct dní volných, jak jste je využili?


Přestávku jsme využili k zintenzivnění tréninku a trochu jsme zapracovali na fyzičce. Měli jsme v plánu odehrát i nějaké přátelské utkání, místo toho jsme ale odehráli utkání Českého poháru, které splnilo svůj účel.


Nyní máte před sebou poslední čtyři podzimní utkání, chystáte se na ně nějak speciálně?


Určitě se budeme na každé utkání připravovat trochu specificky, protože jednotlivá družstva se svým herním stylem liší a my musíme hráče připravit na odlišné herní koncepce.


Před sezonou jste předpovídal vyrovnanou soutěž, je nějaký tým, který vás doposud ač kladně či záporně překvapil?


Asi není. Očekával jsem, že v horních patrech bude Přerov, Dvůr Králové a určitě i nováček z Kostelce na Hané. Trošku za svými možnostmi zaostává Brno, které ještě vloni hrálo vyšší soutěž.


Pokud si dobře vzpomínám, mluvil jste také o tom, že by měla úroveň první ligy oproti loňsku stoupnout, splnila tedy doposud liga vaše očekávání?


Dá se říct, že vzhledem k úrovni extraligy pokulhává. Nejlepší družstva první ligy by určitě měla spodku extraligy konkurovat a podle mě tomu tak není. Na druhou stranu, ale určitě mezi oběma soutěžemi není propasný rozdíl. Úroveň první ligy se oproti loňsku určitě zvedla.


V dresu Náchoda se objevují i hráči Dukly, plní vaše předsezónní představy o vyztužení kádru?


Určitě plní, tedy kromě prvního utkání, kdy se tým ještě neznal. Hráči jsou do kádru začleňováni a rozhodně plní vše, co se od nich očekává.