Ježci Heřmanův Městec A – NA Rangers 4:4 (0:1, 0:1, 4:2). Největší šance první třetiny patřila Ježkům. Stránský v 5. min. vysunul Wabera, ale ten svůj únik gólem nezakončil. V polovině první třetiny si Náchodští vyžádali oddechový čas a od této chvíle byli lepším týmem. Navíc se jim podařilo i otevřít skóre, když se ve 14. min. prosadil kanonýr Tovtík – 0:1.

Úvod druhé části byl přeci jen lepší ze strany Heřmanoměsteckých. Nejprve rozezvučel tyč Ponkeho branky Pišta a totéž se povedlo i Waberovi. Lehký tlak Ježků postupně uvadal a když ve 14. min. školácky chyboval Waber, odskočili Náchodší zásluhou novice Raila na 0:2.

Třetí třetina se favoritovi vydařila nejlépe. Úvod sice patřil Tovtíkovi, který po Mertově vybídnutí upravil na 0:3, ale vzápětí po něm využil čistě vyhrané buly přesnou ranou Stránský – 1:3. Neuplynula ani minuta a křížná přihrávka Wabera našla Novotného – 2:3. Chybu při vhazování využil v 7. min. Bittner po asistenci Janovského – 2:4. Vzápětí přišla samostatná akce Stránského, ten našel na brankovišti Pištu a bylo sníženo – 3:4. V 10. min. zakročil úspěšně lapačkou Loprais a z protiútoku srovnal skóre tvrdou ranou Švihlík – 4:4.

Pak se po domluvě kapitánů jeli samostatná střílení, které vyšly lépe Ježkům, vítěznou branku zaznamenal Chmelík.

Hrající trenér Náchoda Petr Hofman: „Byl to náš první ostrý zápas po letní pauze s vítězem 2. NHBL a bylo to znát hlavně po fyzické stránce. Vynikající výkon podal famózně hrající Borůvka. Přesto jsme dobrou taktickou hrou se soupeřem z 1. ligy drželi krok a dokonce vedli 3:0, kdy hlavně Tovtík dokázal, že mu nedělají problém ani ligoví beci a vstřelil dvě branky po samostatných únicích. Bohužel jsme přece jenom už ve třetí třetině fyzicky nestačili a soupeř zaslouženě vyrovnal. Přesto je výsledek naším velkým úspěchem a dodal nám sebevědomí před startem soutěže. Škoda jen, že Ponke dělal odšesti ráno na stavbě a před zápasem se nestihl ani rozchytat, chytal dobře, ale jindy odpočinutější chytá ještě lépe. Velkou pochvalu a uznání zaslouží celý tým.(jk)