NA Rangers – TJ Lokomotiva Česká Třebová 3:7 (1:1, 0:3, 2:3). Bezbrankový stav vydržel do 4. min., kdy hosté otevřeli skóre – 0:1. Domácí zvýšili aktivitu a o chvíli později Hudeček srovnal na 1:1.

Úvod druhého dějství tradičně domácím nevyšel a hned v úvodu potrestal Hofmanovo vyloučení Válek – 1:2. Domácí se snažili, ale když nevyužívali šance, soupeř opět gólově trestal – 1:3. V začínající 13. min. se navíc po samostatné akci prosadil Tomeš, který upravoval na 1:4.

Rovněž vstup do třetí třetiny se domácím nevydařil, neboť ve 3. min. zvýšil Kvasnička při trestu Hofmana na 5:1. Ve 4. min. Lustyk upravil na děsivých 1:6. V tento okamžik znechuceného Ponkeho nahradil mezi třemi tyčemi Gütler. V úvodu 9. min. Kania našel Hajníka, který snížil na 2:6. V 10. min. Válek završil hattrick a upravil na rozdíl pěti branek – 2:7. Poslední slovo měl ale domácí Hajník, který korigoval na 3:7, což znamenalo, že hosté vedli 2:1 na zápasy.

Petr Hofman, hrající trenér NA Rangers: „Na obou týmech bylo vidět, že nejsou zvyklá na rozlehlou plochu hronovské Wikov arény. Hra byla neurovnaná, obrany nefungovaly, šance se střídaly na obou stranách. Branky ale dávali pouze hráči Lokomotivy, kteří využili slabšího dne našeho brankáře.“

NA Rangers – TJ Lokomotiva Česká Třebová 6:3 (1:1, 3:0, 2:2). V úvodu klíčového utkání se hrálo na obou stranách na jistotu. Až v úvodu 11. min. se radovali hosté – 0:1. Ve 14. min. byl nejprve vyloučen domácí Hajník a po chvíli i na straně soupeře Vraspír. Vyrovnání přišlo sedm vteřin před sirénou, když po individuálním průniku Tovtíka skóroval Fogl – 1:1.

Ve 4. min. druhého dějství Hajník našel Tovtíka, který nasměroval domácí k vítězství – 2:1. V 6. min. byl vyloučen Voleský a stejná dvojice udeřila podruhé – 3:1. V 11. min. Hajník našel volného Langenbergera a ten dělovkou zvýšil na 4:1.

Do třetí třetiny hosté vstoupili s odhodláním, jenže ve 4. min. Tovtík našel Raila a bylo to již 5:1. V 10. min. byl vyloučen Škrabal a při hře 4 na 4 se přece jen domácí branky dočkali, když Hajník po samostatné akci zvýšil na 6:1. Pak hosté zkorigovali Lustykem ve 12. a v 15. min. na 6:3. Nahecovaní hráči Náchoda vyrovnali stav série na 2:2 a postupujícím se rozhodne dnes v České Třebové.

Petr Hofman, hrající trenér NA Rangers: „V tomto utkání jsme se mohli spolehnout na Ponkeho v bráně a celému týmu se pak hraje lépe. Nemusíme dotahovat náskok soupeře a branky pak už přijdou. Jsem rád, že jsme se postarali o největší překvapení letošního play off a dohnali favorizovanou Třebovou do pátého zápasu.“

Sestava NA Rangers: Ponke (Gütler, Biegl) – Hofman, Werner, Borůvka, Fogl, Kubeček, Janovský – Tovtík, Langenberger, Hajník, Škrabal, Hudeček, Kania, Rail

Rozhodující zápas čeká Rangers již dnes od 10 hodin v České Třebové před bouřlivou diváckou kulisou. (jk)