TJ Lokomotiva Česká Třebová – NA Rangers 3:2 (0:0, 3:1, 0:1). V 1. třetině diváci branku neviděli zásluhou výborných brankářů Ehrenbergera a Ponkeho.

Ve druhé třetině otevřel skóre zápasu již ve 36 sec. domácí Tomeš – 1:0. V 7. min. při signalizovaném faulu hostujícího kapitána Hofmana se prosadil gólově Kvasnička, který poslal Třebovou do dvoubrankového náskoku. O pět minut později při vyloučení Vraspíra Tovtík asistoval Hajníkovi, který snížil na 2:1. V momentu, kdy se hosté nadechovali k náporu, přišel nedovolený zákrok Hofmana a ve 14. min. zvýšil na 3:1 Macků.

Hosté začali poslední část náporem, který v 6. min. vyústil ve snížení Bittnerem, jenž bekhendem zakončil Hudečkovu střelu – 3:2. Hosté se snažili alespoň o vyrovnání, ale na Ehrenbergera nic neplatilo a když brankou neskončila ani spolupráce Tovtíka s Hudečkem, z vítězství se radovali domácí.
Branky NA Rangers: Hajník a Bittner.

Petr Hofman, hrající trenér NA Rangers: „Byli jsme velmi blízko vítězství, ale bohužel se to nepovedlo. Přesto jsme si dokázali, že s Třebovou můžeme hrát a že jsme díky hráčům, kteří nás posílili před play off mnohem silnější.“

TJ Lokomotiva Česká Třebová – NA Rangers 5:8 (2:1, 2:2, 1:5). Vstup do druhého zápasu se hostům příliš nevydařil, neboť ve 3. min. Lustyk střelou po zemi zaskočil Ponkeho – 1:0. V 6. min. fauloval Macků, v přesilovce Hofman nahrál Tovtíkovi, ten trefil spojnici břevna a dobře postavený Hudeček doklepl do opuštěné branky – 1:1. Na konci 9. min. Kania předčasně vběhl na hřiště a nabídnutou přesilovku proměnil veterán Kvasnička – 2:1.
Stejně jako v prvním utkání, tak i v tomto zápase se Náchodu nevydařil vstup do 2. části, neboť již ve 2. min. Válek střílel a míček se odrazil od Ponkeho helmy – 3:1. O chvíli později Borůvka našel na pravém křídle Hajníka, který chytrou střelou k tyči upravil na 3:2. Znovu se hosté nadechovali k náporu, když v 10. min. vypálil z levé strany Tomeš a Ponke lapačkou máchl do prázdna – 4:2. Osm vteřin před druhou sirénou Kubeček vysunul Bittnera a ten propálil nezaváhal – 4:3.

Poslední část ale Náchodským vyšla na jedničku. Nejprve vyrovnal v 6. min. Škrabal, aby dvě minuty na to strhl vedení na stranu Náchoda Hudeček – 4:5. Pak se dvakrát připomněl kanonýr Tovtík i zpoza branky Bittner a Náchod už vedl 4:8: Poslední slovo sice měli domácí, na vítězství Náchoda to ale už nic nezměnilo.

Petr Hofman, hrající trenér NA Rangers: „Byl to výborný zápas, který se nevyvíjel podle našich představ, ale dokázali jsme se vrátit do hry a nakonec vybojovali důležité vítězství. Je strašně důležité, že už vše neleží pouze na Tovtíkovi, ale že na sebe dokáží vzít odpovědnost i další hráči a zejména trojice Hudeček – Bittner – Hajník hrála prostě skvěle.“

Branky NA Rangers: Hudeček, Bittner, Tovtík 2, Hajník a Škrabal

Sestava NA Rangers: Ponke (Gütler) – Hofman, Werner, Fogl, Borůvka, Kubeček, Janovský – Tovtík, Langenberger, Resl, Hajník, Škrabal, Bittner, Kania, Rail, Kubeček.

Další těžké zápasy čekají Rangers již zítra od 16 a v neděli od 14 hodin ve Wikov aréně v Hronově, kde se budou snažit rozhodnout tuto čtvrtfinálovou sérii. (jk)