1. HBC Svitavy – NA Rangers Hronov 2:5 (1:0, 0:0, 1:5) – stav série 0:3.
Domácí začali v úvodu dle předpokladů náporem, do první vážnější šance se ale dostal na druhé straně Hajník, ale nedal. Ve 4. min. po prohraném buly v obranném pásmu se již skóre zásluhou Schlögla měnilo – 1:0. Ve zbytku první třetiny se hrál otevřený hokejbal se šancemi na obou stranách, další branka ale už nepadla.

Ve 3. min. druhé části přišel faul Petra. Po vypršení trestu tentýž hráč pláchl obraně Rangers a Ponke krotil míček až na brankové čáře. V 7. min. byl signalizován nedovolený zákrok hostujícího Kubečka, tentýž hráč v ponechané výhodě zasáhl soupeře vysokou holí a způsobil mu krvavé zranění, což značilo vyloučení na šest minut, navíc byl ještě vyloučen kapitán Kania. Hosté však oslabení přestáli. Také Rangers měli v závěru druhé části možnost dlouhé početní výhody, skóre se ale nezměnilo.

To se měnilo až v polovině 6. min., kdy byl za faul vyloučen Janco a v přesilovce přišla akce po ose Resl, Hajník a Rail, který vyrovnal na 1:1. V 11. min. se hostující Hudeček proháčkoval z obranného pásma a s přispěním gólmana strhl vedení na stranu Jezdců – 1:2. Vedení mělo jepičí život, vzápětí totiž Petr srovnal na 2:2. Ve 14. min. znovu zaúřadoval neúnavný Hudeček a po velkém sólu převážil misky vah na stranu Hronova – 2:3. Ještě v téže minutě se konečně trefil po nahrávce Hudečka Hajník – 2:4. Gólovou tečku zaznamenal v 15. min. autor hattricku, Hudeček – 2:5. Pak již následovala nepopsatelná radost, která značila znovu postup do finále 2. Národní hokejbalové ligy – Východ.

Jaroslav Krulich, vedoucí mužstva NA Rangers Hronov: „Sehráli jsme velmi těžké utkání, z této série jednoznačně nejnáročnější. Domácí se snažili o prodloužení série, my jsme se naopak další cestě do Svitav chtěli vyhnout. Chybělo nám několik opor, a to především v obranných řadách. Ponkeho skvělá série neprůstřelnosti sice skončila, ale je pro nás tím, čím byl na MS pro hokejovou reprezentaci Pavelec. Cesta do finále je otevřená, soupeřem bude záloha extraligového Letohradu. I když se jedná o silného protivníka, který jistě tým posílí extraligisty, doufejme, že využijeme zkušenosti z loňska a vybojujeme titul, tým by si to za předváděnou hru v průběhu sezóny zasloužil.“

Branky NA Rangers Hronov: Hudeček 3, Rail a Hajník

Sestava NA Rangers Hronov: Ponke – Vlach, Janovský, Kubeček, Rail – Hudeček, Kania, Hajník, Tovtík, Škrabal, Resl.

Finálová série s SK OEZ TESTA Letohrad B bude rozehrána ve Wikov aréně v Hronově v sobotu 28. května od 14 hodin, druhý zápas je na pořadu o den později od 11 hodin opět v Hronově. (jk)