Už 12. dubna se budou moci všichni běžečtí nadšenci poměřit na desetikilometrové trati Křížové desítky v krásném a běžecky atraktivním prostředí městských lesů. Součástí programu budou i dětské závody, sportovní a herní program pro celou rodinu nebo in-line škola bruslení.
Novinkou pro nadšence adrenalinových sportů bude 21. června Gladiator race – dobrodružný překážkový závod. Na náročné šestikilometrové trati bude připraveno více než 25 umělých i přírodních překážek. Závodníci se budou muset vypořádat broděním v bažinatém i bahnitém terénu, skoky do vody, šplhy, nošení břemen, přelézání bariér apod. Jedná se o opravdu drsný závod pro každého, kdo se nebojí přijmout novou výzvu.
Vrcholem sezony bude 12. října 2. ročník Hradeckého půlmaratonu, na jehož startu se očekává na 1500 běžců. Akce bude mít také charitativní podtext, neboť závod se stal spojencem Sportovního klubu vozíčkářů Praha, kterému pořadatelé věnují za každého běžce 10 Kč. Vybraná částka se použije na nákup handbikového speciálu. Závod bude otevřen i pro hendikepované sportovce, kteří budou mít start zdarma. Součástí programu pro širokou veřejnost bude i ukázka činnosti Sportovního klubu vozíčkářů Praha nebo testování handbikových speciálů.
Informace a přihlášky ke všem akcím najdete na stránkách www.sportvisio.cz . (dop)