„Předpokládáme, že již na konci srpna uzavřeme registraci a do závodu se budou moci přihlásit jen zájemci o štafetové běhy na 4 x 5,25 km nebo 2 x 10,5 km," říká ředitel Olfincar Hradeckého půlmaratonu Roman Šinkovský.

Mezi přihlášenými jsou běžci z osmi zemí, špičkoví domácí závodníci, široká veřejnost, ale i známé osobnosti. Letos se na startu objeví třeba současný ředitel krajské policie Martin Červíček, ředitel Fakultní nemocnice Roman Prymula nebo bývalý místopředseda Evropského parlamentu a kandidát do Senátu Oldřich Vlasák. „Jsme samozřejmě rádi, že závod přitahuje pozornost jak skvělých sportovců, osobností veřejného života, tak i běžců z celé republiky i zahraničí. Stěžejní pro nás ovšem zůstává regionální a královéhradecká veřejnost, pro kterou chceme připravit sportovně-zábavní akci opravdu na co nejlepší úrovni", dodává Roman Šinkovský.

Po doběhnutí prvních závodníků začne jedinečný koncert Hudby Hradní stráže a Policie ČR na Malém náměstí na podporu dárcovství kostní dřeně.

V běhu mohou závodit i děti od nejmenších kategorií a současně pro ně bude také připraveno bohaté sportovní vyžití v Žižkových sadech. Součástí akce bude také přehlídka hasičské i policejní techniky a činnosti, testovací jízdy vozidel Škoda pro veřejnost, nebo taneční vystoupení.

Podrobnosti a přihlášky naleznete na stránkách pořadatele: www.sportvisio.cz. (dop)