Rodačce z Vrchlabí, která se nedávno stala mistryní světa, se to povedlo podruhé v kariéře. Samková bojovala o celkový triumf s Lindsey Jacobellisovou, s níž měla před finále shodně 3400 bodů. Jenže Američanka vypadla v semifinále, takže o vítězce bylo jasno už před závěrečnou jízdou.

Eva Samková získala křišťálový glóbus
Samková znovu slaví. Podruhé v kariéře získala velký křišťálový glóbus

Poražený týdne v Královéhradeckém kraji: Favorizovaný kostelec schytal výprask

Na úvod jarní časti Krajského přeboru nebudou fotbalisté Kostelce nad Orlicí vzpomínat vůbec v dobrém. Coby pátý celek tabulky inkasovali tvrdý direkt od zachraňujícího se Chlumce nad Cidlinou. Tým, který se netajil ambicemi bojovat o medailové příčky, schytal ostudný debakl 6:1. Slabou útěchou může být fakt, že nenastoupil v domácím prostředí. Výprasku se mu dostalo v azylu na umělé trávě královéhradecké Slavie. Ta naopak svědčila chlumeckému snajprovi Janu Labíkovi, do sítě Kostelce nasázel čtyři branky.

Ilustrační foto
Kostelec dostal doma příděl, Rychnov padl

Komentář Jiřího Fejgla: Změnit křivdu ve zbraň

Sundal mladého kluka, ukončil mu sezonu. Brněnský šéf Martin Erat byl potrestán distancem na šest zápasů.

Za hokejový zločin to byl ještě mírný trest, postih se měl blížit k maximální desetizápasové hranici. Šlo o zákeřnost, Erat moc dobře věděl, že jde za hranu. Navíc při disciplinárním řízení neuznal chybu, jen lítost, jak mladík z Karlových Varů dopadl. Ale to fakt není na potlesk…

Jenže tím příběh neskončil. V pátek výkonný výbor svazu zkrátil Eratovi trest na pět utkání. Brněnský útočník proto může nastoupit hned k prvnímu pondělnímu utkání čtvrtfinále play off na ledě Mountfieldu.

Je to fraška s jasným vysvětlením. Eratovi pomohla pověst velkého hráče, trenéra mládeže, ale především zákulisní síla mocné Komety.

Fanoušci Hradce jsou rozlícení, hráči určitě cítí křivdu. Pochopitelné… Tenhle pocit však mohou změnit ve zbraň. V nažhavenost, motivaci.

Pokud se to povede, Brno za čachry potrestají.

Hokejová extraliga: Mountfield HK - HC Kometa Brno.
Úkol: Otrávit obhájce