Slova chvály byla slyšet ze všech stran a největší odměnou budiž prohlášení hvězd a nejúspěšnějších závodnic ze Svatého Petra: „Rády bychom se sem vrátily dříve, než za osm let,“ proneslo svorně z pódia trio nejlepších slalomářek Shiffrinová, Holdenerová i Slovenka Vlhová. „Je to pro nás výborné vysvědčení, které vážně moc potěšilo,“ uvedl šéf organizačního výboru Max Gottfried.

Husté sněžení provází sobotní slalom Světového poháru ve Špindlerově Mlýně, diváků je ještě více než při pátečním obřím slalomu.
Další Světový pohár? Začneme to řešit ještě letos, říká šéf skiareálu

Poražený týdne v Královéhradeckém kraji: Penaltový zmar nezahnal ani Kateřiňák

Už tři pokutové kopy v řadě zahodili ve druhé lize fotbalisté Hradce Králové. Naposledy ve Vítkovicích neuspěl proti domácímu brankáři Josefu Květoňovi záložník Jiří Kateřiňák. V 63. minutě mohl rozhodnout, ale ránu do středu gólman vyrazil.„Beru to na sebe,“ povídal po bezbrankové remíze Kateřiňák. Na konci podzimu nedal v derby s Pardubicemi pokutový kop Adam Vlkanova, na výhru Hradce to však nemělo vliv. Naopak když ve Znojmě zaváhal Fahrudin Ďurděvič, zrodila se též remíza 0:0.

Ilustrační foto.
Ani penalta. Hradec s nulou

Komentář Tomáše Otradovského: Pozitivní energie se dala krájet
Navštívili jste v pátek, v sobotu nebo po oba dny Špindlerův Mlýn? Přesněji lyžařský areál ve Svatém Petru, kde se konaly závody Světového poháru v alpských disciplínách? Pak se přihlaste vy, kdo jste dějiště nejočekávanější sportovní akce roku v naší republice opouštěli zklamaní. Tolik úsměvů, radosti, spokojenosti a respektu na jednom místě nenajdete každý den. Ve Špindlu se povedlo naprosto vše. Organizace obřího projektu byla na špičkové úrovni, problém nebyl ani s dopravou. Do toho sportovní úspěch. Hned v úvodní den slavila vítězství Petra Vlhová, za kterou do Krkonoš dorazily tisíce slovenských fanoušků. O den později je aktuálně nejobletovanější žena v zemi potěšila třetím místem a tentokrát se slaviltriumf aktuálně vůbec největší hvězdy tohoto sportu Mikaely Shiffrinové. Bonbónkem byl úspěch českého dua Capová & Dubovská. A že by snad radost kalilo počasí? Ale prosím vás. I Krakonoš byl frajer. Pořádný liják spustil až pár desítek minut po slavnostním zakončení velkolepé akce.

Gabriela Capová, Světový pohár v lyžování ve Špindlerově Mlýně
Unavená a spokojená. Capová bere ve slalomu patnácté místo