Pořadatelům se podařilo zajistit účast plavců ze 13 evropských zemí i několika plaveckých hvězd. Startovali např. bronzová na 50m volný způsob z OH v Riu Alexandra Herasimenia z Běloruska, čtyřnásobná účastnice OH Maďarka Evelyn Verrasztó nebo mistr Evropy juniorů na 50m prsa Chorvat Obrovac.
Mezi šesti českými olympioniky se představil také plavec Delfínu Náchod Pavel Janeček. Ten se objevil v bazénu po delší pauze kvůli opakované viróze a těsně po příletu z reprezentačního kempu ve španělské Calelle.

V nedělním finále na 400m polohový způsob odrazil Janeček atak soupeřů po druhém resp. třetím úseku a dohmátl na prvním místě v čase 4:28,74. Na poloviční distanci se projevilo jeho tréninkové manko a musel se sklonit před Markem Osinou, když vybojoval stříbro za 2:06,18.

Další skvělý úspěch má na svém kontě Jan Pavelka (ročník 1998), který se protáhl do kvalitního finále na 100m motýl. Zde startoval s předními evropskými plavci – Tsurkinem z Bulharska a Bromerem z Dánska a zaplaval na osmém místě opět pod magickou hranici jedné minuty – 59,09.

Do první desítky se vešla teprve 15letá plavkyně Anežka Rožnovská v osobním rekordu na 50m prsa 34,31.

V první patnáctce figurovala také Petra Lemfeldová za 12. místo na náročné trati 1500m volný způsob.

Pěkného výsledku dosáhla smíšená štafeta Delfínu na 4x50m MIX, když z 25 štafet dohmátla sedmá před pořádajícím klubem SCPA Pardubice.