O minulém víkendu však přidal v úvodních dvou závodech venkovního mistrovství České republiky, které se jelo v Břežanech, dva sladké bonusy v podobě dvou vítězství. V úvodním dni startoval náchodský jezdec v elitní skupině jako první, což ho ale rozhodně nerozhodilo. „Slušný náskok jsem si udělal již během prvního a druhého kola a tudíž jsem třetí kolo jen nesměl totálně pokazit, aby vítězství bylo doma. To se mi nakonec povedlo a v sobotu jsem vyhrál před Pavlem Balašem, Jirkou Fikejzem a Lukášem Petráčkem, pátý skončil loňský mistr ČR Martin Křoustek,“ shrnul dění v úvodním podniku venkovního šampionátu Jiří Svoboda.

O den později se jel v Břežanech další závod, a to na lehce poupravené trati. „Některé úseky bohužel stavitel zlehčil a i díky uschnutí některých kamenů, na nichž v sobotu ještě leželo bahínko, se soutěž dala jet celá za nula bodů,“ postěžoval si trochu Svoboda. Přesto se ale nevyhnul drobným zaváháním a za závod nasbíral tři trestné body. „Jednou jsem si šlápl na druhém úseku, ve druhém kole jsem špatně zařadil rychlostní stupeň na výjezdu na prvním úseku a následoval pád a v posledním kole jsem si šlápl na posledním úseku,“ popsal svá zaváhání Svoboda.

Protože ale chybovali i jeho soupeři, také ve druhém závodě se mohl ze suveréního vítězství radovat náchodský jezdec. Ani pořadí na dalších místech se oproti předchozímu závodu nezměnilo, druhý tedy skončil i v neděli Pavel Balaš, třetí Jiří Fikejz, čtvrtý Lukáš Petráček a pátý Martin Křoustek.