A do Branné se každoročně těší i zástupci z Náchodska, kterým se na tomto okruhu tradičně velmi daří a výjimkou nebyl ani ročník letošní.
Naprosto suverénní byl v Branné ve třídě L Jaromír Tázler z Motosportu Rasošky. Ten předvedl velmi soustředěný výkon a kromě toho, že vyhrál v závodě pravidelnosti, tak ve své třídě projel i první pod šachovnicovou vlajkou, což znamená zisk Ceny Václava Paruse. Ve stejné třídě se postavil na startovní rošt také Jiří Vejroch z Jasenné, ten však nakonec nebyl klasifikován.

Na bednu si v Branné vyskočil ve třídě F také jaroměřský jezdec Oldřich Petr, který skončil se svým strojem ČZ 175 třetí. Těsně pod stupni vítězů naopak skončil ve třídě R Pavel Škoda z Jaroměře, který byl nakonec v cíli klasifikován na šesté příčce. Jiří Vejroch z Jasenné naopak klasifikován v cíli nebyl.

Velmi úspěšná byla z regionálního pohledu třída U. Třetí příčku si zde v jízdě pravidelnosti vyjel další jezdec Motosportu Rasošky, Petr Šupík. Hned za ním skončil Petr Bek junior z Rasošek, pátý pak byl Petr Bek senior. Suverénně nejrychlejší byl mezi „účkaři" velkopetrovický Miloš Thér. Tento závodník AMK Police si tak díky tomu odvezl Cenu Václava Paruse, v jízdě pravidelnosti to však už tak slavné nebylo, a tak z toho nakonec bylo osmé místo. Konečnou třináctou příčku si pak v Branné připsal ve třídě U Michal Bek z Rasošek.

Regionálním závodníkům se tleskalo také ve třídě K. Zde si svou strojově přesnou jízdou vyjel prvenství ostřílený matador z Velkého Poříčí Vladimír Svoboda. Velmi dobře se v Branné předvedl také benjamínek těchto závodů, Radek Šramar ze Zvole. Tomu v rozjezdu jeho závodní kariéry pomáhá dlouhodobě zraněný Petr Krsek. Společně postavili motocykl ESO z jednotlivých dílů a druhé místo je svědectvím toho, že se jim dílo zdařilo.

V obrovské konkurenci třídy W se neztratil Stanislav Doutlík z Hustířan, který uzavíral první desítku startovního pole. (mr)