I. liga – ženy:


Sokol Krčín – SK Rubena Náchod 28:17 (17:8). Do zápasu vstupovaly domácí hráčky s taktikou vytvořit si dostatečný náskok, a ten udržovat po celou dobu utkání.


Celé utkání odchytala v domácím dresu druhá brankařka B. Štěpánová a v obraně na celý zápas nastoupila J. Stuchlíková. Zisk dvou bodů byl pro domácí hráčky povinností, ale nevyužily příležitost si v tomto utkání otestovat různé herní situace. Naopak některé herní situace si až příliš komplikovaly a góly byly hodně upracované. V obranné hře má tým stále ještě rezervy. I přesto celé družstvo zaslouží pochvalu za to, že soupeře nepodcenilo a zápas dovedlo v klidu do vítězného konce.


Hostující Rubena v utkání opět doplatila na vlastní chyby. V úvodu se svými soupeřkami držely krok, pak však opět začaly kupit chyby, které zkušené hráčky Krčína dokázaly trestat.


Utkání řídil rozhodčí pan Paško z Vítkovic.


Sestava a branky – Krčín: Štěpánová, Šefcová – Stuchlíková, Petruželková, Štefková, Balážová – Vecková (12), M. Marková (5), Poláčková (4), Fišerová (3), Zimlová (3), Paarová (1). Náchod: Václavková – Vítková, Štefanová, Suchánková, Tučková, Líbalová – P. Školníková (5), Horáková, Dlohošková, T. Školníková (1), Vintrová (11).


O příštím víkendu čeká Krčín i Rubenu závěrečný dvojzápas podzimu. Krčín cestuje do Prahy. V ho čekají Modřany a v neděli Spoje Praha. Rubena hraje na Spojích Praha v sobotu o den později pak v Modřanech.


Další výsledky kola: Tymákov - Spoje Praha 22:13; Přeštice – Modřany 9:5; Chomutov – Žatec 22:20; Studénka – Hlinsko 8:19; Rokytnice – Dobruška 20:33.


I. liga – muži:


Sokol Krčín A – TJ Stará Ves 14:7 (7:5). V předehrávce jarního kola hostili krčínští muži Starou Ves nad Ondřejnicí. První utkání ve Staré Vsi se jim i přes výhru moc nevydařilo, a tak se očekávalo na domácím hřišti zlepšení.


Úvod prvního poločasu byl vyrovnaný a v 6. min. byl stav 2:2, pak domácí odskočili na 5:2, ale soupeř dvěma rychlými brankami dotáhl na 5:4. Ve 14. min. dokázali ještě Krčínští zvýšit na 6:4, ale pak si oba útoky vzaly oddechový čas a do konce poločasu se prosadily pouze jednou.


Druhý poločas začal podobně jako první. Domácí útok si vybral dlouhý čas na skórování, ale naštěstí obrana v této fázi dokázala také eliminovat útoky hostí. Ve 14. min. vstřelili Krčínští první branku ve druhé půli a pak už začalo vše fungovat, tak jak má. Útočná řada se začala pravidelně prosazovat a obrana i nadále pracovala na destabilizaci útoku hostí. Výsledkem bylo zvyšování náskoku až na konečných 14:7.


Robert Šefc, kapitán Krčína: „V tomto utkání dostali šanci hráči ze záložního týmu a zároveň i Z. Bittner z Opatovic nad Labem, který je u nás na hostování. Zápas ukázal, že tito hráči jsou schopni při plnění všech pokynů pomoci ke zkvalitnění naší hry. Obrana tentokrát zahrála nad svůj průměr. V obraně svým dobrým výkonem potvrdil svoje nedělní ohodnocení titulem Mistr národní házené Miloš Červinka. Pro další utkání dostanou šanci i další hráči z našeho záložního „B“ týmu a hlavně Martin Leugner, který patří k naší nastupující generaci obránců.“


Sestava a branky Krčína: Chmelík, Kalivoda – Červinka, Šefc, Mikolášek, M. Leugner – Samek (5), Václavek (5), Zimla (2), J. Leugner (2), Hladík, Bittner.


Další výsledky kola: Plzeň Újezd – Stupno 19:17; 1. NH Brno – Dobruška 27:17; Čakovice – Svinov 19:19; Nýřany – Příchovice 25:17; Přeštice – Stará Huť 21:24 .


Další utkání sehrají hráči Krčína v neděli 19. října od 15 hodin ve Svinově.