Muži Krčína cestovali v prvním utkání letošní sezóny na půdu soupeře SSK Vítkovice, jejich oddílové kolegyně si pak letošní premiéru odbyly na hřišti Staré Vsi.

I. LIGA ŽEN

TJ Stará Ves – Sokol Krčín 9:11 (4:5). Zápas se pro Krčín od první minuty vyvíjel velmi dobře. V 8. min. hostující hráčky vedly 2:0, o osm minut později vedl Krčín 4:1 a ve 23. min. 5:2. Bohužel se do konce poločasu už Krčín střelecky neprosadil, domácí naopak dvakrát, takže první půle skončila těsně 4:5.

Do druhého poločasu vstoupil Krčín opět dobře a ve 3. min. navýšil skóre na 4:6. Pak se ale hostující hráčky odmlčely a domácí nejenže vyrovnaly, ale v 7. min. dokonce otočily na 7:6. Naštěstí se ale Krčín rychle vzpamatoval a v 11. min. už zase vedl – 7:8. V dalších minutách Krčín začal navyšovat náskok až na 7:11 ve 21. minutě. Domácí hráčky sice zvládly ještě zápas trochu zdramatizovat, kdy dvěma góly v závěru utkání upravily skóre na 9:11, ale více už toho nestihly.

„Nutno tedy konstatovat, že vstup do soutěže nám vyšel. Utkání se hrálo za obrovského vedra, na obou stranách spíše dominovaly obrany v čele se skvěle chytajícími brankařkami," shrnul utkání hostující trenér Kamil Zimla.

Sestava a branky Krčína: Šefcová – Štefková, Macková, Pavlíková, Žižková – Kotlářová (4), Šimánková (4), Koudelková (3), Rydlová, Hronovská

Další výsledky 1. kola: Přeštice – Žatec 26:13, Příchovice – Tymákov 12:14, Dobruška – Hlinsko 25:16.

I. LIGA MUŽŮ

SSK Vítkovice – Sokol Krčín 14:15 (6:6). Po významném omlazení kádru potřebují hráči Krčína každý bod, a tak zápas na půdě nováčka byl pro rozehrání celého týmu celkem slušným začátkem letošní sezony.

Od úvodní minuty byl na obou mužstvech znát začátek sezony, takže se hrála oboustranně velmi opatrná házená. Na první branku zápasu se tak čekalo až do 9. minuty, pak ale oba týmy celkem pravidelně skórovaly. „Hrálo se spíše velmi urputně než rychle, proto také navyšování skóre bylo pomalé," konstatoval hostující trenér Tomáš Pavlík.

V 16. minutě byl stav 3:3, pak se hostům podařilo odskočit ve 21. min. na 3:5. Nadějný dvoubrankový náskok se ale hostům udržet nepodařilo a domácí díky zbytečným ztrátám Krčína dokázali do konce prvního poločasu srovnat brankový účet na poločasových 6:6.

Druhá část byla stejně vyrovnaná jako ta první. Hostům se významně nedařilo eliminovat domácí v postupném útoku, tím se sami nemohli dostávat do rychlých přečíslení a museli tvrdě dobývat domácí branku. Ve druhém poločase tak Krčín stále doháněl vstřelenou branku domácích, což se naštěstí dařilo. Pomalu ale jistě se blížilo rozuzlení celého utkání, které hostům vyšlo na jedničku. Domácí sice ještě ve 24. min. upravili na 14:13, ale Krčín vzápětí vyrovnal na 14:14. Domácí ve snaze udržet co nejdéle míč a následně skórovat, chybovali a dali tak Krčínu možnost konečně překlopit vedení na svou stranu. Ve 29. min. se to také hostům povedlo a domácí už ve zbývajícím čase nedokázali vstřelit alespoň vyrovnávající branku. Měli k tomu dostatek času a na konci i trestný hod, který neproměnili. „Vzhledem k vývoji celého utkání je zisk obou bodů z prvního zápasu velmi cenný," těší hostujícího trenéra Pavlíka.

Sestava a branky Krčína: Chmelík – Leugner, Mikolášek, T. Marek, Verner – Fišer (10), L. Marek (4), M. Marek (1), Valtera.

Další výsledky 1. kola: Tymákov – Nýřany 14:19, Čakovice – Přeštice 9:13, Nezvěstice – Plzeň Újezd 32:22, Podlázky – Rokytnice 15:15, Opatovice n. Lab. – 1. NH Brno 27:21.