MUŽI

SKK Primátor Náchod – TJ Valašské Meziříčí 6,5:1,5 (3531:3323). „Tentokrát nám vyšel úvod. V minulém domácím utkání to bylo z našeho pohledu po prvních dvojicích 0:2 a –140 kuželek, tentokrát to bylo zcela opačně,“ přispěchal s důležitým faktem jeden z aktérů utkání, domácí kuželkář Jaroslav Hažva. Velký díl na parádním vstupu do utkání měl Petr Holý, který svému soupeři nedal vůbec žádnou šanci, na všech drahách ho s přehledem přehrál a připsal domácím první bod. „Kdyby Petrovi více padaly dorážky na první dráze, číslo mohlo být výrazně lepší, ale to už bychom byli moc přísní. Výkon 617 je parádní,“ dodal Hažva. Vedle Holého bojoval Ondřej Sobčák a také on šel jasně za bodem. O jedinou kuželku sice prohrál poslední dráhu, bod ale připadl jemu.

V prostředních dvojicích nastoupili na domácí straně Martin Kovář a Jiří Němec. „Martin začal dobře, vůbec špatně ale nehrál ani jeho soupeř, takže to byla pěkná přetahovaná. Martin pak zápas zlomil na svou stranu na poslední dráze, kde dal vynikajících 166,“ vrátil se k výkonu svého spoluhráče Hažva. „Hodně podobné to bylo vedle mezi Jirkou Němcem a Lubošem Gassmannem. Také tady do byla přetahovaná o každou kuželku a nakonec z toho bylo asi zasloužené dělení bodu,“ popsal dění v druhé z prostředních dvojic Hažva.

Ten pak nastoupil spolu s Michalem Jiroušem do posledních dvojic. „Já začal celkem dobře, první dráhu jsem sice prohrál, ale na dalších dvou jsme soupeře přehrál. Nepodařila se mi ale poslední dráha, na které se mi jinak daří, a to rozhodlo o zaslouženém bodu pro soupeře,“ zhodnotil svůj výkon Hažva. Vedle v tu dobu ale zcela suverénně vládl Michal Jirouš. „Michal nakonec dal 636, takže k tomu absolutně není, co dodat,“ uzavřel hodnocení sobotního výkonu náchodského týmu Jaroslav Hažva.

Sestavy a výkony Náchod – Valašské Meziříčí: Holý 617 – Volek 509, Sobčák 578 – Jandík 542, Kovář 568 – Cabák 550, Němec 541 – Gassmann 541, Hažva 591 – Metelka 597, Jirouš 636 – Tuček 584.

Další výsledky: Dačice – Slavoj Praha 7:1, MS Brno – Husovice 3:5, Kovářská – Česká Třebová 1:7, Luhačovice – Jihlava 7:1, Přerov – Konstruktiva Praha 2:6.

ŽENY

SKK Primátor Náchod – TJ Valašské Meziříčí 8:0 (3223: 3033). Utkání na domácí straně výborně rozehrála Michaela Divišová starší, která svou soupeřku jednoznačně přehrála na všech drahách, otázkou tak jen zněla – o kolik to nakonec bude kuželek. Další bod přidala vedle hrající Michaela Divišová mladší, která si své vystoupení vysloveně pokazila na poslední čtvrté dráze.

Hodně slabý rozjezd předvedla ve druhých dvojicích domácí Lucie Moravcová, ta však na dalších dvou drahách zabrala, soupeřku přehrála a ta jí už bod nevzala. Rozvážně svůj duel rozehrála také Dana Adamů, jejíž výkon měl však vzestupnou tendenci a gradoval na poslední čtvrté dráze výkonem 156 kuželek.

Do závěrečných dvojic šla domácí děvčata s jasným vedením a náskokem 86 kuželek. Další bod a kuželky k dobru přidala na domácí stranu Aneta Cvejnová, a když se na drahách zadařilo i její kolegyni Iloně Bezdíčkové, zazpíval ženám z Valašského Meziříčí kanár.

Sestavy a výkony Náchod – Valašské Meziříčí: Divišová st. 570 – Křenková 512, Divišová ml. 495 – Popovičová 518, Moravcová 523 – Adamcová 510, Adamů 532 – Pavelková 494, Cvejnová 570 – Šebková 482, Bezdíčková 533 – Jandíková 517.

Další výsledky: Blansko – Slavia Praha 5:3, Zábřeh A – Jičín 2:6, Chýnov – Zlín 7:1, Šumperk – Zábřeh B 1:7, Přerov – Konst. Praha 6:2.