II. LIGA MUŽŮ

Sokol Sport Hrotovice - VK Hronov 3:1 (-24, 19, 16, 13) a 3:0 (20, 19, 19). První set přinesl vynikající volejbal, v němž Hronovští s favorizovaným soupeřem drželi krok, a jejich kultivovaný výkon jim v koncovce dokonce přinesl ovoce v podobě nečekaného vítězství tím nejtěsnějším rozdílem. I v druhém setu se hrál nadále na úroveň této soutěže nadprůměrný volejbal, v němž proti důraznějšímu soupeři hosté dokázali držet krok až do stavu 19:19. Poté však Hrotovice využily své největší zbraně a to tvrdého skákaného servisu. Do konce již Hronováci nedokázali získat byť jen jediný míč, což znamenalo vyrovnání na 1:1. Tlaku Hrotovic dokázali hosté ještě v třetím dějství čelit až do stavu 11:11, pak však následovala servisová eskapáda domácího hráče. Koncovka tak již byla vyřešena a připomínala spíše jasnou šachovou koncovku. Ve čtvrtém setu již dominance domácího drtivého podání neponechala hostím jakoukoliv šanci na úspěch.

Hronov v první setu druhého utkání držel s v pohodě hrajícími Hrotovicemi krok až do stavu 19:19, poté však domácí už prakticky nenechali nešťastné hosty do konce sady bodovat. I druhá sada dlouho nevypadala pro domácí jako bezproblémový pochod, koncovka se hrála podle not favorita a Hronovští v ní neměli ani tu nejmenší šanci. Přestože trenér hostí Kučera neustále míchal se sestavou, ani třetí set nepřinesl nejmenší jiskřičku naděje. Hrotovice tak od začátku udržovaly bezpečný náskok, který si přinesly až do koncovky, v níž žádné problémy nepřipustily.
Další výsledky: Dřevěnice – Ústí nad Orlicí 3:1 a 3:0, Choceň – Kerhartice 3:0 a 3:1, Malšovice – VK Znojmo 2:3 a 2:3, Česká Třebová – Střelice 0:3 a 0:3.

II. LIGA ŽEN


Slavia Hradec Králové - VK Hronov 3:0 (22, 19, 20) a 2:3 (-22, -22, 22, 26, -8). Hrál se hodnotný, navíc divácky přitažlivý a velmi vyrovnaný volejbal. V koncovce první sady však bohužel pro hosty slavila úspěch zkušenost domácích hráček. Také druhý set rozhodla až koncovka, když se hronovská bojovnost přeci jen zasekla a slávistky si došly pro snadné vedení 2:0 na sety. I třetí set se hrál podle stejných not, bojujícím Hronovačkám bohužel chyběl větší důraz v útoku a ani přes změny, které trenér učinil v sestavě, se obraz hry příliš nezměnil. Prohra 0:3 na sety byla vzhledem k průběhu utkání příliš krutá.

Do odvety vlétla mírně pozměněná sestava jako vítr a začala na palubovce dominovat. A tak nebylo divu, že první sada skončila v hronovské kapse. I druhý set měl podobný průběh, který posunoval Hronov k nečekanému úspěchu. K němu bylo i po druhé vydařené koncovce velmi blízko. Tomu nasvědčoval i průběh třetí sady, když byly Hronovačky neustále o několik bodů vpředu. Pak však jakoby zapůsobil syndrom strachu z vítězství a nadějný náskok se v závěru rozplynul a slávistky pevně uchopily šanci a dovedly duel do čtvrtého setu. V něm se odehrávala velmi vyrovnaná bitva, v níž hronovské bojovnice doputovaly ke dvěma mečbolům. Jenže nešťastná prohra znamenala přechod do rozhodujícího tie-breaku. V něm však několik doslova fantastických zákroků nadšeně bojujících hostujících borkyň vzalo domácím hráčkám vítr z plachet a posadilo zpět Hronov do sedla. Několikabodové vedení se dařilo nadále proti hradeckým hráčkám úspěšně rozmnožovat až ke konečnému velmi nečekanému, ale o to cennějšímu vítězství.

TJ Baník Vamberk – SK Rubena Náchod 1:3 (18, -22, -9, -18) a 0:3 (-14, -13, -11). Pouze úvodní set prvního utkání se hráčkám Rubeny nepovedl, ve zbytku prvního a celého druhého utkání byly jasně lepším týmem, který bez dalších větších výkyvů dokráčel k snadnému vítězství.

TJ Jiskra Jaroměř – TJ ABC Braník 1:3 (-19, -13, 24, -20) a 0:3 (-19, -19, -19). Proti vedoucímu týmu soutěže neměly domácí ženy příliš nadějí. Své možnosti však přece jen ukázaly v koncovce třetí sady prvního utkání, kterou pro sebe rozhodly. Čtvrtý set prvního utkání i všechny tři sety utkání druhého se ale už opět hrály v režii Braníka.
Další výsledky: Bohemians – Liberec 3:1 a 3:0, Pardubice – Žižkov B 3:1 a 3:0.


I. LIGA JUNIOREK

TJ Červený Kostelec – Sokol Pardubice I 3:0 (17, 21, 18) a 3:0 (22, 22, 16). Červenokostelecké juniorky pokračují v dobrých výkonech, což dokázaly i proti Pardubicím. Obě utkání zvládly bez větších komplikací, a tak poměrně brzy dokráčely k hladkým vítězstvím 3:0 a 3:0.

SK Rubena Náchod – TJ EMĚ Mělník 2:3 (-20, -22, 17, 22, -12) a 3:0 (15, 16, 12). Výkonnostní houpačku předvedly domácí juniorky proti Mělníku. Ten trochu překvapivě vyhrál první dva sety úvodního utkání, pak sice domácí juniorky ziskem dalších dvou setů srovnaly krok, v tie-breaku však byly šťastnější hostující hráčky, které si na své konto připsaly hodně překvapivé vítězství. To se možná trochu promítlo i do druhého utkání, v němž už neměly tolik motivace a zápas hladce přenechaly domácím dívkám.
Další výsledky: Slavia HK – Jablonec 0:3 a 0:3.

KP I. TŘÍDY MUŽŮ

Výsledky 3. a 4. kola: Dvůr Králové – Jičín 3:0 a 3:1, Vamberk – Č. Kostelec A 3:0 a 3:0, J. Lázně – Vrchlabí 3:1 a 1:3, Bílá Třemešná – Černčice 3:1 a 3:2, Hronov B – Slavia HK B 0:3 a 0:3.
KP I. TŘÍDY ŽEN
Výsledky 3. a 4. kola: Slavia HK B – Č. Kostelec 3:0 a 3:0, Trutnov – Sokol HK 3:0 a 3:0, St. Město–Náchod – Studenec u Horek 3:0 a 3:0, Hronov B – Orel HK 1:3 a 3:2. (ma, mr)