II. liga – muži:

VK Hronov – Spartak Vrchlabí 1:3 (-22, 23, -23, -23) a 1:3 (-22, 23, -23, -22). Hosté do utkání vstoupili kvalitním servisem, jenž páchal v řadách domácích nenapravitelné škody. Až po prvním technickém time – outu se začala hra vyrovnávat. Přes trvající hronovské problémy s přihrávkou se v závěru rozdíl zmenšil na tři body, ale dál už Hronov nedosáhl. O něco vyrovnanější byl úvod druhé sady. Poté se však hosté znovu opřeli o servis, Hronováci ale nesložili zbraně. Několik úspěšných bloků a zákroků v poli je přiblížilo na dosah soupeři. V závěrečném dramatu se štěstí přiklonilo na hronovskou stranu. Jako přes kopírák se odvíjelo i třetí dějství, Hronov ovšem znovu zabojoval a set opět dospěl do dramatické koncovky. V ní však dvě esa ukončila hronovské naděje ve třetím setu. Po dobrém vstupu do čtvrté sady šli Hronovští do koncovky za vedení 22:17. V té chvíli však hosté zabrali a snížili na dva body. Do té doby neomylní hronovští útočníci se přestali prosazovat. Domácí ještě rozdýchali vyrovnání na 22:22 a šli do jednobodového vedení, ale to bylo z jejich strany v prvním utkání vše.
Prakticky identická hronovská sestava vstoupila do druhého utkání. Vrchlabský vesměs plachtící servis pustošil domácí řady a hasil plamínek hronovské naděje. V koncovce však znovu domácí pozvedli prapor a náskok soupeře stahovali. Tento finiš nebyl bohužel úspěšný a vyústil v tříbodovou prohru. Ani začátek druhého setu domácí nezachytili. I v jeho dalším průběhu se zdálo, že hronovské akcie připomínají vývoj na světových finančních trzích. Šňůra domácích bloků a vrchlabských minel v útoku znamenaly vyrovnání na 18:18, což vyústilo ve zmrtvýchvstání Hronováků. Ti si v koncovce převahu již nenechali vzít. Bohužel tradiční „újezd“ hronovské přihrávky v úvodu třetí sady znamenal tradiční vedení Vrchlabí 3:8. Další průběh se změnil v mírnou výsledkovou houpačku, náhradní hronovská sestava pak dokázala soupeře přitáhnout na rozdíl dvou míčů, ale štěstí se ani tentokrát na bojující Hronov neusmálo. Čtvrtý set byl po dalších revolučních změnách v sestavě kopií všeho, co se událo v předchozím průběhu. Když byl na ukazateli skóre stav 10:17 a 11:18, domácí diváci si začali navlékat kabáty. Hronov svůj beznadějný boj znovu nevzdal, zabral v obraně a neuvěřitelně stáhl náskok na dva body. Víc už ovšem zkušení hosté nedovolili a dokráčeli k dvěma očekávaným, avšak perně vybojovaným vítězstvím.

II. liga – ženy:

Slavia Hradec Králové – Sokol Zbečník 3:0 (17, 12, 19) a 3:1 (20, 17, -18, 25). Zimní část 2. ligy ve volejbale žen nezahájily zbečnické hráčky dobře. Přesto, že soupeř nepatří k nejsilnějším a drží se ve středu tabulky, zbečnické ženy po špatném výkonu oba zápasy prohrály.
První zápas byl vůbec špatný, nefungovala hra v poli a příjem, a tak ve všech setech měly hradecké hráčky jasnou převahu po hodině hry dovedly zápas k výhře. Druhý zápas probíhal ve stejném duchu, první dva sety dopadly opět jasně ve prospěch Hradce. Teprve v dalším setu Zbečník trochu zabral a využil polevení hradeckých hráček k zisku setu. Největší boj a také nejlepší volejbal se odehrál ve čtvrtém setu, kde po vyrovnaném průběhu neproměnil Zbečník setbol a nakonec tím ztratil celý zápas.

Jiskra Jaroměř – SKP Ústí nad Labem 1:3 (23, -20, -18, -17) a 2:3 (-23, -19, 23, 23, -12). Dramatickou bitvu naopak sehrály hráčky Jaroměře. Úvodní set prvního utkání vyhrály v dramatické koncovce, poté však měl jejich výkon sestupnou tendenci a utkání ztratily v poměru 1:3 na sety.

Ve druhém utkání naopak jaroměřské ženy ztratily v koncovce úvodní dva sety, nesložily však zbraně a další dva sety naopak v koncovce patřily jim. Rozhodnutí tak musel přinést až rozhodující tie – break. V něm se opět obě družstva tahala o každý míč, v koncovce se však více štěstí usmálo na stranu severočeských hráček, které si tak odvezly z Jaroměře dvě cenné vítězství. (ma, lvl, mr)