II. liga – ženy:

Jiskra Jaroměř – Sokol Zbečník 2:3 (22, -21, 20, -19, -13) a 3:1 (19, -21, 20, 18). Velmi důležitá utkání v boji o záchranu sehrály zbečnické ženy na půdě ambiciózního nováčka.

Hned první zápas patřil mezi nejvyrovnanější a nejnapínavější zápasy Zbečníka v první polovině soutěže. Všechny čtyři sety byly bojovné, vyrovnané a rozhodovaly se až v koncovkách, první a třetí získaly domácí hráčky Jaroměře, druhý a čtvrtý zase hráčky Zbečníka. Tie-break byl vyvrcholením obrovského boje o každý míč a tentokrát byly šťastnější hráčky hostujícího družstva.

I druhý zápas byl tři sety celkem vyrovnaný, ale ve čtvrtém už Zbečníku chyběly síly na další zvrat. Výsledky obou zápasů jsou ale spravedlivé, v prvním byly o chlup lepší zbečnické ženy, ve druhém měly přece jenom mírně navrch jaroměřské hráčky.
Důležité vítězství v prvním zápase umožnilo ženám Zbečníka odpoutat se ze sestupového předposledního místa v tabulce a zakončit první polovinu soutěže na osmém místě, ovšem s pouhými pěti výhrami a s minimálním náskokem před posledními dvěma celky. Druhá zimní část soutěže začíná v sobotu 17. ledna, kdy Zbečník zajíždí na půdu Hradce Králové. Nepříznivé vylosování v druhé části soutěže je ale předzvěstí velmi obtížného boje o setrvání v 2. lize.

I. liga – juniorky:

VK Hronov – Sokol Zbečník 3:0 (16, 14, 20) a 3:1 (15, -17, 21, 17). V posledním podzimním dvojkole juniorky Zbečníka tentokrát zklamaly.

V zápasech, které už nemohly ovlivnit postup do finále 1. ligy, (postoupil Hradec Králové) se očekával uvolněný výkon, ovšem první zápas se hostujícím hráčkám vůbec nevydařil. Hronov byl celý zápas jasně lepší, Zbečníku se nedařilo, a tak za necelou hodinu byl konec.
Druhý zápas začal podobně, po prvním setu ale Zbečník konečně trochu zabral, zlepšil hru a konečně získal set. Třetí set byl vyrovnaný do koncovky, ale v úplném závěru zbečnické juniorky odpadly. Čtvrtý set se opět odehrál v režii domácích hráček, které zápas dovedly k vítěznému konci. Je nakonec škoda, že ze vzájemného souboje dvou městských družstev vytěžil postup Hradec Králové pouze lepším poměrem setů před Hronovem.

Do druhé části 1. ligy juniorek budou družstva podle umístění v základní skupině rozdělena do nových osmičlenných skupin ( jedna o postup do extraligy a ostatní do skupin o záchranu v 1. lize ). Zimní část soutěže bude zahájena v sobotu 17. ledna 2009.

I. liga – kadetky:

Rubena Náchod – VK Orel OEZ Letohrad 3:0 (13, 19, 18) a 3:1 (17, 13, -23, 21). První utkání bylo jasně v režii domácích hráček.
Úvodní set byl koncertem, ve kterém Rubena dovolila soupeřkám pouze 13 bodů. Ve druhém a třetím setu se hostující hráčky trochu zvedly, na rozjetou Rubenu to však nestačilo.

Druhé utkání začalo podobně jako to první. Úvodní dvě sady byly jasně v režii domácích hráček, ty však poté zbytečné zvolnily a dovolily soupeřkám vyhrát třetí sadu. Čtvrtá sada se už ale opět hrála podle domácích not, z čehož vyplynulo vítězství 3:1. (lvl, mr)