Náchod - Rožnov 4:5

V úvodním zápase podali zkušení hráči z Rožnova takticky vyspělý výkon.

Rožnovští se uchýlili k opatrné hře na balónku, která často hraničila s pouhým zdržováním. Průběh zápasu však hrál hostům do karet. Ti se dostali do rychlého vedení, které navýšili na začátku druhé části při vlastním oslabení.

Ve druhé polovině utkání Náchodští zatopili pod kotlem a určovali tempo hry. Zatímco se však hráči Náchoda na vstřelenou branku nadřeli, hostům stačilo málo. I tak svítilo tři minuty před koncem zápasu na světelné tabuli skóre 4:4. V závěru Náchod svého soupeře doslova vařil, avšak rozhodující úder přišel na druhé straně. Postaral se o něj Josef Viktořík a zajistil tím rožnovským Sršňům první bod v sérii.

Fakta – branky a asistence: Bachtík (Nosek), 42. Mědílek, 43. Bureš, 57. Bachtík (Hušek) – 5. Doležel (Viktořík), 21. Velech (Obšivač), 41. Doležel, 44. Velech (Zimmer), 59. Viktořík (Zimmer). Rozhodčí: Kytler – Sommer. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 348. Třetiny: 0:1, 1:1, 3:3. Střely na branku: 36:30. Stav finálové série: 0:1.

Náchod – Rožnov 1:3

Náchodští vstoupili do druhého zápasu plni odhodlání a drtivým tlakem, kterému se hosté s velkým štěstím a opět za využití různých zdržovacích taktik ubránili. A zatímco Rytíři bušili do kompaktní a obětavě hrající obrany hostů, Rožnovu opět stačilo ke vstřelení gólů málo.

Na začátku třetí třetiny narostlo skóre až na hodnotu 0:3. V 52. minutě sice vystřelil Náchodským naději kapitán Jiří Vlček, to však bylo ze strany domácího týmu vše. Brankář Rožnova Marek Obšivač pustil za svá záda ze čtyřiceti střel jen jedinou a i díky tomu hosté zvítězili i ve druhém finálovém zápase.

Fakta – branky a asistence: 52. Vlček (Geisler) – 25. Doležel (Viktořík), 33. Viktořík (Krhut), 42. Žniva (Burýšek). Rozhodčí: Kropáček – Novák. Vyloučení: 0:2. Využití: 0:0. Diváci: 365. Třetiny: 0:0, 0:2, 1:1. Střely na branku: 40:23.

Stav finálové série: 0:2.