Část silnice mezi Suchým Dolem a Policí se dnes proměnila na slalomovou trať, kde se chlapci, dívky, ženy i muži snažili dosáhnout co nejlepšího času v dalším díle seriálu Poháru České republiky v minikárách „O cenu Poličanu". Závody pokračují dalším kolem v neděli  od 9 hodin.

První závody se v Polici nad Metují jely 21. června1986 jako náborový závod a Okresní pohár, podruhé 26. dubna 1987 jako Krajský a okresní pohár a volný závod minikár a naposledy 16. dubna 1988.

Závody minikár jsou malým „motoristickým sportem", určeným především pro děti. O motorismu je nutno však hovořit pouze v
uvozovkách, neboť minikáry žádný vlastní pohon nemají.

V sobotu v Ratibořicích slavnostně otevřeli Herecké muzeum.
Magnusek: Někdy jsem měl pocit, že se na muzeum skládáme jako na Národní divadlo

Jsou to jednomístná, dvoustopá, čtyřkolová vozidla, pohybující se pouze silou gravitace, určená pro jízdu z kopce, na uzavřené silnici, či jiné vhodné dráze. Při závodech však nestačí sjet pouze kopec. Na trati jsou rozestaveny slalomové úseky a každé sražení bójky či špatný průjezd bójkami je trestáno.

Tato slalomová disciplína je prozatím specialitou České a Slovenské republiky, v ostatních zemích Evropy se jezdí pouze sjezdy.