Kolektiv, ve kterém v roce 2008 pracovalo sedm mladších, deset starších žáků a dva dorostenci, se zúčastnil celkem 28 soutěží. Dále jsme se zapojili do celoroční činnosti kolektivů OORM Trutnov i Náchod.

Z těchto všech soutěží jsme získali celkem 81 ocenění. Přesněji pětkrát putovní pohár, 34 vítězství, 24 stříbrných a 18 bronzových ocenění. V průběhu roku jsme nezapomněli na plnění odborností a několik výletů.

Po zhodnocení uplynulého roku a krátkém plánování na rok následující již naplno vypuklo soutěžení o titul Nejvšestrannějšího hasiče.
Děti si změřily své dovednosti ve střelbě, určování azimutů, poznávání technických a topografických značek, určování optických signálů, vázání uzlů, práci s hadicí a své znalosti si prověřily v testových otázkách z různých oblastí požární ochrany.

Výběr disciplín, ve kterých si děti poměří své znalosti a dovednosti, není náhodný. Každý rok se snažíme zařadit takové, v nichž nedosahujeme na soutěžích nejlepších výsledků a přimět tak děti k zdokonalení a nácviku příslušné disciplíny.

V kategorii mladších žáků si nejlépe vedl Jakub Vondra, který obdržel tři trestné body. Následován byl Eliškou Klikarovou se čtyřmi body a Radkou Pelcovou s pěti body.

Ve starších žácích zvítězila Michaela Vondrová – dva body před Lukášem Pelcem – tři body a Martinou Matyskovou – osm bodů.
V kategorii dorostu zvítězila Michaela Středová.

Kompletní výsledky soutěže naleznete na webových stránkách sboru, ale nejsou až tak důležité. Vítězem se stal každý mladý hasič, který se po celý rok zapojil do práce kolektivu. Na závěr soutěže čekala na každého účastníka sladká odměna, spousta cen a medaile za celoroční činnost v kolektivu mládeže.

(Josef Vondra, vedoucí kolektivu MH, Stolín)