Plavaly se disciplíny 25m volný způsob, 25m znak, 25m prsa a velmi náročná disciplína 200m volný způsob. Pro mnohé to byl první závod v jejich krátké plavecké kariéře.
Nejúspěšnějšími náchodskými plavci byli v kategorii devítiletých Tomáš Valtera, který vybojoval čtyři první místa. V kategorii osmiletých se o medaile podělili Šimon Pitaš (1. místa 25m volný způsob a 200m volný způsob) a Filip Tomášek (1. místa 25m znak a 25m prsa). V této kategorii se mezi děvčaty nejlépe umístila Barbora Rydlová, která brala dvě druhá a jedno třetí místo. V nejtěžší disciplíně, 200m volný způsob, zvítězila Michaela Šmejdová.
Mezi sedmiletými ročníku 2007 se s polskými plavci o medaile rozdělil Jakub Dlohoška, který dokázal zvítězit na distanci 200m volný způsob a následně získal druhé místo za 25m prsa a třetí  místo na 25m volný způsob. V kategorii dívek vyhrála dvoustovku Barbora Švecová. Vítězství ve zbývajících třech 25metrových tratích pro sebe získala Michaela Morávková.
Úplně prvních plaveckých závodů se zúčastnily šestileté náchodské naděje, které trénují teprve od loňského října. Nejúspěšnější z nich byla Tereza Doležalová, která na tratích 25m prsa a volný způsob obsadila dvakrát druhé místo.  Mezi hochy si nejlépe vedl Petr Skořepa, který ve znakové disciplíně zvítězil před Petrem Janovským a Viktorem Honzů. (rh, mr)