I. LIGA MUŽŮ

Sokol Krčín – 1. NH Brno 13:9 (5:4). Krčínští muži hostili v neděli úřadujícího mistra 1. NH Brno.
Soupeř k utkání přijel ve značně kombinované sestavě a podle toho i vypadala jeho taktika, kdy hrál velmi dlouho v útočné fázi a čekal na svoji příležitost. Domácí se bohužel v prvním poločase této hře přizpůsobili. Začátek doslova prospali a velmi rychle v 6. minutě prohrávali 1:3. Pak jenom díky dobře fungující obranné hře dokázal Krčín udržet soupeře na dostřel. V průběhu druhé třetiny prvního poločasu domácí obrana ani jednou neinkasovalo, naopak útočníkům se podařilo otočit skóre na 4:3. Do konce poločasu se oběma týmům podařilo ještě jednou skórovat a do kabin se tak odcházelo za stavu 5:4.

Do druhé poloviny utkání šli Krčínští s úkolem zlomit odpor hostí aktivní hrou a pokusit se odskočit ve skóre. To se i celkem podařilo, ve 3. min. byl stav 7:4 a 7. min. 8:5. Hosté pak ještě dokázali zdramatizovat utkání, když ve 14. min. snížili na rozdíl jediné branky 9:8. Pak ale zafungovala obranná řada a i útočníci se činili a ve 23. minu. bylo skóre 13:8. O zápase tak bylo rozhodnuto. Hosté pak ještě dokázali zkorigovat na konečných 13:9.
Tomáš Pavlík, trenér Krčína: „Zápas bohužel nebyl z těch pohlednějších. Hosté přijeli s taktikou zkoušet co nejdéle držet míč ve své moci a pokud možno pravidelně skórovat. Naše obrana po prvních minutách začala potvrzovat svoji kvalitu a mnoho stereotypně hrajícím hostům nedovolila. Útočná řada střídala výborné momenty se slabšími, ale pokud začala hrát rychlou kombinační hru, hostující obrana nestíhala a zachraňoval je, jak již tradičně, skvěle chytající Mühlhandl.“

Sestava a branky Krčína: Chmelík, (Kalivoda) – Leugner, Mikolášek, Červinka, Hrnčíř, Maixner – Václavek (7), Samek (5), Zimla (1), Marek, Hladík, Valter.
Další výsledky: Studénka – Dobruška 12:15, Svinov – Stará Ves n. Ondř. 18:15, Nýřany – Plzeň Újezd 22:26, Přeštice – Nezvěstice 17:21, Tymákov – Opatovice n. L. 21:14.

I. LIGA ŽEN

Sokol Krčín – HK Hlinsko 25:24 (11:7). V 5. kole 1. ligy národní házené žen hostilo družstvo Krčína opět na domácím hřišti HK Hlinsko.
V prvním poločase tentokrát Krčín předváděl velmi přesvědčivý výkon. V útoku se dařilo proměňovat šance, v obraně Krčín pokryl nejlepší střelkyni Š. Bonaventurovou, domácí brankářka Marcela Ševcová se blýskala dobrými zákroky (v 1. poločase 71% úspěšnost). Poločasové skóre (11:7) odpovídalo průběhu.

Do druhého poločasu ale lépe nastoupilo družstvo Hlinska. Bonaventurová zřejmě nabrala v kabině střelecké sebevědomí, v útočné fázi nebyla k zastavení, celkem Krčínu nadělila 14 branek. Domácí družstvo zpočátku druhé půle držela produktivita útoku, na každý gól dokázaly útočnice odpovědět. Ke konci se však přestalo tolik dařit, posledních deset minut Krčín prohrál 3:6, nejtěsnější vedení ale udržel a zvítězil 25:24.
Dlouhá šňůra domácích zápasů tímto kolem končí, z deseti možných bodů si Krčín odnesl osm, trenéři tak mohou být částečně spokojeni a mohou doufat, že se bude podobně dařit i při venkovních utkáních.

Nyní čeká družstvo východočeské derby se sousední Dobruškou.

Sestava a branky Krčína: Šefcová, Kočová – Nejmanová, Macková, Šimůnková, Štefková, (Linhartová) – Titlová (10), Fišerová (9), Poláčková (5), Zimlová (1), Kotlářová, Koudelková.
Další výsledky: Modřany – Hlinsko 8:10, Rokytnice – Dobruška 16:24, Přeštice – Blovice 10:7, Božkov – Chomutov 11:12, Tymákov – Žatec 22:16. (vz)