Sokol Krčín – TJ DIOSS Nýřany 27:22 (13:12).

V sobotním utkání mohli diváci od začátku vidět velmi rychlou a útočnou házenou na obou stranách, kdy útoky převyšovaly obrany. Během celého prvního poločasu se obě družstva pravidelně střídala v proměňování střeleckých příležitostí, domácí si pouze dvakrát vytvořili náskok o dvě branky, ale hostům se vždy podařilo snížit. První poločas tak skončil těsným vedením domácích 13:12.


V nastoleném tempu a proměňování střeleckých příležitostí se pokračovalo i ve druhém poločase. Až do 14. min. (20:18) nebyl náskok domácích nikdy vyšší než o dvě branky. Od této chvíle se krčínským hráčům podařilo pomalu zvyšovat získaný náskok až na rozdíl šest branek ve 25. min. V závěru druhého poločasu už domácí nedovolili soupeři výrazně zkorigovat vypracovaný náskok, a tak 1. zápas o postup do finále skončil vítězstvím 27:22.
Utkání řídila dvojice rozhodčích Zadražil a Šperl.


Sestava a branky Krčína: Chmelík, Kalivoda – Červinka, Šefc, Mikolášek, (Leugner) – Ausberger (11), Ulrych (7), Zimla (7), Šimánek (2), (Pavlík, Václavek).


Výsledek druhého semifinále: Plzeň Újezd – 1.NH Brno 23:14 (10:8).

 

TJ DIOSS Nýřany – Sokol Krčín 16:12 (10:5).

Do nedělního odvetného utkání v Nýřanech vstupovali hráči Krčína s nadějným náskokem pěti branek. I přes náskok se dalo očekávat, že odvetný zápas bude těžký, tvrdý a psychicky i fyzicky náročný. Od samého úvodu bylo vše potvrzeno.


Domácí se v úvodu ujali vedení, které postupně navyšovali až na rozdíl pěti branek – (27. min. 8:3). První poločas skončil stejným brankovým rozdílem (10:5) ve prospěch domácích. Nutno říci, že náskok domácích nebyl vyšší hlavně díky dobře hrající obraně v čele s brankářem Kalivodou.
V úvodu druhého poločasu se podařilo hostům zlepšenou hrou v útoku snížit náskok domácích na rozdíl 3 branek (10. min. 12:9). Od této chvíle však nastal v útoku Krčína střelecký i herní útlum, čehož dokázal soupeř beze zbytku využít a svůj náskok opět zvýšil až na hrozivý rozdíl 7 branek (20. min. 16:9). Po oddechovém čase zbývalo do konce utkání pouhých sedm minut a domácí měli při skóre 16:9 náskok tří branek, které dělili hráče Krčína od vytouženého postupu do finále (prohra nesměla být větší než o 4 branky). V těchto posledních minutách sebrali hráči Krčína poslední zbytky sil a postupně snížili stav na 16:11. To však nestačilo a po neproměněné střelecké příležitosti, kdy zbývalo do konce utkání pouhých 20 vteřin, se zdál postup zcela ztracen. Brankář domácích rozehrával volný hod od branky a Krčínští ve střední třetině přerušili hru, čímž si vynutili další rozehrávku. Potom zodpovědně obsadili všechny hráče soupeře, získali míč a 5 vteřin před koncem vsítili vytouženou postupovou branku – 16:12.
Utkání řídila dvojice rozhodčích Toman a Holý.


Sestava a branky Krčína: Kalivoda, Chmelík – Červinka, Šefc, Leugner, Mikolášek – Zimla (6), Ulrych (4), Pavlík (1), Ausberger (1), Šimánek, (Marek).


Výsledek druhého semifinále: 1.NH Brno – Plzeň Újezd 23:24 (12:12).


Hráčům Krčína se podařilo potřetí v řadě postoupit až do finále play-off. Soupeřem jim bude loňský vítěz I. ligy TJ Plzeň Újezd. První utkání se bude hrát v sobotu 16. 6. od 11:00 hodin v Plzni a odvetné utkání se bude hrát v neděli 17. 6. od 11:00 hodin v Krčíně. Tímto zveme všechny fanoušky a příznivce krčínské národní házené!!