„Letos to bude početně o něco slabší než vloni,“ říká David Šnajdr, sekretář turnaje. Přesto už je ale na červencový turnaj přihlášeno pětadvacet států, což zhruba odpovídá 150 lukostřelcům. „V rámci turnaje se zároveň bude konat první ročník Evropského poháru v paralympijské lukostřelbě, který bude mít dva závody. První v červnu v Itálii a druhý právě u nás,“ představuje novinku letošního roku sekretář novoměstského turnaje.

Zatímco se vloni příznivci špičkové lukostřelby mohli těšit z medailových bojů na novoměstském Husově náměstí, letos budou o tento bonbonek ochuzeni. „Ne že bychom nechtěli, ale protože bude v Krčíně objížďka, povede se část dopravy právě přes Husovo náměstí, a to by byla velká komplikace,“ vysvětluje Šnajdr hlavní důvod, proč se letos lukostřelci na novoměstském Husově náměstí nepředstaví.

Vše se tak odehraje na Stadionu generála Klapálka, kde však pořadatelé z novoměstského Sportovního klubu počítají s množstvím doprovodných akcí i atrakcí pro nejmenší. „Opět tady bude výuka lukostřelby pro veřejnost, skákací hrad, malování na tvář nebo tričko, dobývání dětského hradu a mnoho dalšího,“ dodává člen pořadatelského týmu.