„Na Benecku jsme úspěšně zakončili třetí běžeckou kvalifikaci na Olympiádu dětí a mládeže a z osmi startujících za Královéhradecký kraj jedou na Olympiádu čtyři borci z Borského klubu lyžařů Machov,“ říká hrdě Stanislav Jirásek, předseda machovského BKL.

V sestavě Borského klubu budou dvě dívky (Ema Ducháčová, Natálie Plná) a dva chlapci (Lukáš Doležal a Jan John).

„Za Vrchlabí jedou tři závodníci, za Trutnov jen jeden a úplně se vytratili například závodníci ze Skuhrova, Špindlu, a dalších,“ podivuje se Jirásek.

O den později si jeden z úspěšných machovských kvalifikantů na letošní Olympiádu dětí a mládeže Jan John (2005) odskočil na FIS YOUNG CUP (dětský světový pohár) v severské kombinaci do Harrachova, kde vybojoval v kategorii chlapců ročníků narození 2003-2005 dva body za solidní 29. místo.

„Vzhledem ke špatným povětrnostním podmínkám musejí naši závodníci dojíždět za sněhem na Orlické hory, Černou horu nebo uměle zasněžený okruh ve Vrchlabí. Na tréninky skoků jezdíme do Harrachova,“ říká trochu smutně předseda BKL Machov.

Poslední dny s čerstvou sněhovou pokrývkou přece jen lyžařům machovského BKL vehnaly mírný úsměv na tváře. „Věříme, že se po našem nákupu rolby konečně umoudří i počasí a budeme moci opět připravit kvalitní tratě pro širokou veřejnost,“ věří Jirásek.