„První závod není vždy úplně příjemný. Testuje se nejen fyzička, ale hlavně, zda správně sedí materiál," říkal po pražském „bronzu" Kaněra.
Bedna na úvod sezony červenokosteleckého bikera nakopla, což potvrdil druhým místem v Chorvatsku. „Bylo tam hodně kvalitních zahraničních závodníků, protože tento závod zařadili do kalendáře UCI, což jsou nejvýše mezinárodně hodnocené závody," vysvětluje Kaněra. Tomu středomořské podnebí, a nejen to, evidentně vyhovovalo. „Závod byl fakt hodně vydařený. Trať mi seděla, byla hravá, technická, což mi vyhovuje a hlavně jsem se ujistil v tom, že trénink je veden dobrým směrem," dodává spokojeně Kaněra.

Ten letos bude nově hájit barvy stáje Nilfisk pro cycling team pod vedením bývalého silničního profesionála Jana Hrušky.

Samotná příprava na letošní sezonu byla podle Michala Kaněry hodně kvalitní, koncem ledna absolvoval čtrnáctidenní náročné soustředění na Mallorce, pak se na dva týdny vrátil opět domů a od poloviny února polykal další tréninkové dávky ve španělském Benidormu.

„Složení závodů bude letos hodně podobné tomu loňskému, takže prioritou číslo jedna bude Český pohár v maratonu, vybrané závody cross country a i několik etapových závodů s tím, že bych se měl letos více objevovat na závodech v zahraničí," odkrývá své plány stálice domácích biků.

Aktuálně je nejbližším velkým cílem Michala Kaněry Mistrovství České republiky v maratonu, které se jede začátkem května v Lipníku nad Bečvou. (mr)