Do samé Meky minikárového sportu se sjelo téměř devadesát minikáristů z celé České republiky, aby zde bojovali o mistrovské tituly ve druhém kole mistrovství České republiky. Druhým dnem poté pokračoval seriál Českého poháru, kde se závodníci utkali o důležité mistrovské body a o cenný pohár Mora Moravia.

Místní klub z Hlubočan a jeho členové stáli u zrodu tohoto sportu a právě zde se za přítomnosti televizních kamer v roce 1968 jelo první mistrovství Československa minikár. Tehdy se tyto závodní stroje ještě nenazývaly minikáry, ale hurtovnice. Závody zdobily významná jména jako Pechr, Štěpán, Horák, Preč nebo Bohačík, jsou známa nejen pro místní fanoušky, ale pro všechny pamětníky tohoto sportu po celé republice. Stáli totiž u počátků tohoto sportu a hledali nová technická řešení tehdejších závodních strojů. S některými se stále ještě setkáváme podél trati. Tehdy závodily jejich děti, dnes to jsou již vnoučata. A právě jeden z bývalých místních závodníků, Vlastimil Bohačík, před pár lety obnovil tradici tohoto velmi slavného klubu a ve velmi krátké době dokázal vybudovat vynikající tým, jehož závodníci patří k absolutní špičce tohoto motokárového sportu a to hned v několika věkových kategoriích.

Výsledky MČR:
kat. M1: 1. J. Preč (Hlubočky), 2. F. Nevosad (Ml. Boleslav), 3. T. Bodinek (Hlubočky).
kat. M2: 1. L. Burián (Ml. Boleslav), 2. V. Charvátová (Velešín), 3. D. Kubín (Ml. Boleslav).
kat. M3: 1. M. Charvát (Velešín), 2. F. Antoš, 3. J. Tejkl (oba Ml. Boleslav).
kat. M3D: 1. M. Bohačíková (Hlubočky), 2. E. Dufková (Jablonec n. N.), 3. E. Kyšková (Havířov).
kat. M4: 1. J. Förster (Jablonec n. N.), 2. T. Voleský (Ústí n. Orl.), 3.G. Syrová (Olšany).
kat. M5: 1. P. Šrámek, 2. D. Cepák (oba Český Krumlov), 3. L. Hynek (Albrechtice).

O den později v neděli pokračovali minikáristé v boji o body do Českého poháru, když se konalo již desáté kolo. Vzhledem k tomu, že do celkové výsledkové listiny se každému mini károvému závodníkovi započítávají nejlepší výsledky z maximálního počtu devíti závodů, tak ti nejpilnější již měli šanci si opravit a škrtnout některý z horších závodů.

Výsledky Českého poháru:
kat. M1: 1. T. Bodinek (Hlubočky), 2. F. Nevosad (Ml. Boleslav), 3. J. Preč (Hlubočky).
kat. M2: 1. L. Burián, 2. D. Kubín, 3. J. Šimůnek (všichni Ml. Boleslav).
kat. M3: 1. M. Charvát (Velešín), 2. A. Bohačík (Hlubočky), 3. J. Tejkl (Ml. Boleslav).
kat. M3D: 1. M. Bohačíková (Hlubočky), 2. E. Dufková (Jablonec n. N.), 3. E. Kyšková (Havířov).
kat. M4: 1. G. Syrová (Olšany), 2. J. Förster (Jablonec n. N.), 3. K. Hlobilová (Rožnov p. R.)
kat. M5: 1. S. Syrový, 2. L. Hynek (oba Albrechtice), 3. P. Melša (Ml. Boleslav).

Za své se nemusejí stydět ani náchodští minikáristé, kteří v sobotním závodě bojovali ve svých kategoriích o kvalitní umístění.

Výsledky náchodských minikaristů:
kat. M4: 9. Myšáková (Náchod).
kat. M5: 12. Myšák (Náchod), 19. Jiruška (Náchod).
K dalším závodům se minikáristé sjedou již tento víkend 27. a 28. června do Koňakova u Českého Těšína, aby zde dva dny bojovali o důležité body do Českého poháru a uzavřeli tak kvalitní závodní minikárovou část sezóny. (mš)