Tradiční ocenění sportovců nejen v okresech, ale i v Pardubickém a Královéhradeckém kraji pokročilo do dalšího ročníku. Večer dokonce uvidíme na sportovním kanálu ČT4.

Dvacet minut večera na obrazovkách

„Jedná se o dvacetiminutové záznamy, ve kterých bude vždy shrnuto to nejpodstatnější z celého galavečera. Snažili jsme se dostat do televize vyhlášení ze všech krajů, a tak jsme kromě krajských kol nabídli ČT4 ještě čtyři kola okresní. Diváci tak uvidí i vyhlášení ve Znojmě, Kolíně, Přerově a Opavě,“ nastínil plán vysílání ředitel produkční agentury ČOK CZ Roman Šimon.

Struktura slavnostních vyhlášení zůstane prakticky stejná jako v minulých letech, což je dáno i skladbou oceněných sportovců. Opět se tedy v kategoriích mládeže dostane na přehlíku talentovaných mladých sportovců. Věřme, že budoucích olympijských hvězd, jako tomu je v případě Barbory Špotákové, která se ve svém rodišti Jablonci ankety účastní už od raného závodnického věku.

Svůj prostor budou mít vedle největších osobností součaného sportu i ti, kteří svoji slávu prožívali poněkud dříve. Oceňovat se totiž budou i sportovci v kategorii Masters (veteráni) a handicapovaní a na většině míst uvedeme další členy do sportovní Síně slávy.

Osvědčené hvězdy i návrat Luneticu

Určité změny doznal oproti minulým rokům program. Stejná zůstává pozice moderátora, v níž se opět představí fotbalovými přenosy na televizi Prima prověřený Radek Šilhan a zkušený komentátor Eurosportu Ondřej Krátoška.

Diváci uvidí zpěvačku Moniku Agrebi, Davida Deyla, Martinu Pártlovou, artistická vystoupení manželů Kaiserových a v krajských kolech Bohuše Matuše, Olgu Lounovou a znovuzrozenou skupinu Lunetic.

Speciální ceny z křišťálu pro stupně vítězů v jednotlivých kategoriích navrhla a vyrobila společnost Preciosa.

Díky Deníku budete stále ve hře i vy, čtenáři. Můžete se prostřednictvím ankety přímo zúčastnit volby Sportovní hvězdy, dále vám budou rovněž průběžně předkládány nominace společně s výsledky sportovců.

V Královéhradeckém kraji obhajuje loňské prvenství orientační běžkyně Dana Brožková z TJ Sportcentrum Jičín. V Pardubickém kraji byl jedničkou loňského roku vyhlášen kanoista Lukáš Uncajtík z TJ Synthesia Pardubice.

Nezapomeňte, že vstup na slavnostní vyhlášení je všude volný a vstupenky budou k mámí v redakci Deníku.

Veškeré informace a termínovou listinu najdete na webových stránkách: www.nejuspesnejsisportovecroku.cz

Vyhlašovateli ankety jsou:

Termíny finálových akcí ve východních Čechách:

Okresy Pardubického kraje:

V pondělí 31. ledna 2011 v Chrudimi

V úterý 1. února 2011 v Poličce

Ve středu 2. února 2011 v Pardubicích

V pondělí 7. února 2011 v Ústí nad Orlicí

V pondělí 28. února 2011 ve Svitavách - krajské kolo

Okresy Královéhradeckého kraje:

V pátek 11. února 2011 v Hradci Králové

V pátek 18. února 2011 v Lomnici nad Popelkou

V pátek 18. března 2011 v Náchodě

V úterý 29. března 2011 v Hradci Králové – krajské kolo