Už třetí zlatou medaili dostala na krk lyžařka SA Špindl Natali Anna Machytková, která vyhrála slalom, obří slalom a paralelní slalom družstev. Dvě zlata a k tomu ještě tři bronzy má na kontě Sheila Havrdová z klubu Sportcentrum Jičín v lyžařském orientačním běhu.

V akci se ve středu opět předvedli ve vrchlabském areálu Vejsplachy zrakově postižení běžkaři. Mezi nimi si skvěle vedla Simona Bubeníčková z klubu BKL Machov, která získala dvě zlata ve sprintu a závodě s intervalovým startem klasicky.

Roli trasérky běžkaře se zrakovým postižením si ve Vrchlabí poprvé vyzkoušela olympionička Petra Hynčicová. Účastnice loňských olympijských her v Pekingu provedla závodem Martina Tollara z Libereckého kraje. „Musíme se dohodnout, jestli pojedeme doleva, nebo doprava. To je základ,“ vtipkovala nejprve Hynčicová, když měla popisovat, jak vypadá spolupráce se zrakově postiženým běžkařem.

Hostitelský výběr Královéhradeckého kraje je blízko nejen účasti v semifinále, ale také prvnímu místu. Čeká jej však ještě derby s rivaly z Pardubického kraje.
Hostitelský tým oslavil postup ze skupiny. Ve čtvrtek hokejový turnaj vyvrcholí

„Martinovi většinou jen řeknu, kde je stopa, kudy vede - doleva, doprava, nahoru, dolů - a jestli je před námi nějaký hrbol nebo karambol. A pak už ho jenom povzbuzuju, aby makal,“ vysvětlila.

Petra Hynčicová zažívá premiéru nejen v roli trasérky, ale v pozici účastníka Olympiády dětí a mládeže. "V mládí jsem měla prasklou achilovku nebo jsem byla nemocná. Líbí se mi tu a myslím, že děti jsou nadšené a vše funguje. Hlavně jsme rádi, že napadl sníh a organizátoři to tu suprově připravili,“ pochválila pořadatele.

Olympiáda dětí a mládeže pokračovala v úterý v Krkonoších soutěžemi druhého dne.
FOTO: Emoce na svahu, v bílé stopě či na ledě. Krkonošské naděje slaví medaile

Ve čtvrtek vyvrcholí Olympiáda dětí a mládeže posledním dnem soutěží a závěrečným ceremoniálem ve Špindlerově Mlýně před Olympijským domem u hotelu VZ Volareza na Bedřichově. Při slavnostním ukončení zimních her budou vyhlášeny tři nejlepší kraje, dojde také k ocenění Fair play činu a předání pořadatelské štafety organizátorům 21. Olympiády dětí a mládeže Jihočeskému kraji.

Pořadí krajů ma Olympiádě dětí a mládeže po 3. dnu:

1. Královéhradecký kraj 228 bodů, 2. Moravskoslezský kraj 217, 3. Středočeský kraj 179, 4. Liberecký kraj 177, 5. Hlavní město Praha 173, 6. - 7. Karlovarský kraj a Jihomoravský kraj 152, 8. Jihočeský kraj 130, 9. Zlínský kraj 119, 10. Kraj Vysočina 113, 11. Plzeňský kraj 112, 12. Ústecký kraj 97, 13. Pardubický kraj 93, 14. Olomoucký kraj 74. Celkové pořadí se určuje na základě zisku bodů za umístění v jednotlivých sportech.