V teplickém Sportcentru se uskutečnil singlový turnaj v tenise, jehož hlavními pořadateli byli Miroslav Ročárek a Tomáš Mucha.

Do turnaje se nakonec přihlásilo čtrnáct účastníků z Teplic, Broumova, Trutnova, Meziměstí a Adršpachu. Nejstarším z nich byl Josef Prouza (ročník narození 1946) a nejmladším Jonáš Mikšovský (ročník 1995).

Soutěžící byli rozlosováni do tří skupiny, ve dvou bylo po pěti účastnících, ve třetí po čtyřech. Každý zápas se hrál na jeden set do šesti a v případě skóre 6:6 se hrál tiebreak. Vítězové skupin se spolu utkali o 1. 3. místo, druzí ve skupinách o 4. 6. místo a třetí po základní skupině o 7. 9. místo. Nejvíce tenisového umu nakonec ukázal Jaroslav Richter z Broumova, druhý skončil Josef Vrána z Meziměstí a třetí příčku obsadil Bohuslav Šolc z Broumova.

„Celý turnaj byl účastníky hodnocen kladně, hrál se pohledný tenis, kde z většiny rozhodovaly jen maličkosti. K celkově dobré atmosféře jistě napomohlo i počasí, které nepříjemně překvapilo jen krátkým vydatným deštíkem. Závěrečné poděkování patří všem účastníkům a také samozřejmě všem sponzorům," shrnul na závěr průběh turnaje organizátor Tomáš Mucha.

(dop)