Mladá novoměstská naděje startovala v konkurenci čtrnácti závodnic ze Švýcarska, Německa, Rakouska a Lichtenštejnska v kategorii U18 – tedy do 18ti let.
Na nádherném stadionu obklopeném horami začala svoji pouť za vítězstvím prvním osobním rekordem. Stovku překážek zaběhla prvně v životě pod 15 vteřin a hned výrazně. Čas 14,87 znamenal výtečný vstup do soutěže a bodový zisk 859 bodů.

Dálkařský sektor byl vzorně připraven, a tak hned prvním skokem přišlo kvalitní „založení" – 530 cm. Ve druhé sérii 541 cm, což byl vícebojařský osobní rekord. Ve třetí sérii bohužel přešlap, ale zapsaných 541 cm bylo nejdále ze všech. Další vylepšení osobního maxima přišlo v následující disciplíně – hodu oštěpem. Výkon 38,49 m byl nejdelším hodem soutěže a znamenal upevnění vedení v soutěži po třech disciplínách.

Sobotní program zakončila Michaela dalším osobním rekordem. Dvoustovku vyhrála v čase 26,06 a mohla tak jít do sprch a na večeři s pocitem velmi zdařilé soboty.
Nedělní ráno bylo nevlídné, počasí se zhoršilo až na pouhých 11°C a během soutěže ve skoku vysokém stále hustěji pršelo. Při pokusech na výšce 157 cm už zůstala v soutěži jen čtveřice závodnic, žádná z nich se už ale v silném lijáku přes tuto výšku nepřenesla. Zápis na skočených 154 cm měla i novoměstská atletka, která si po skoku vysokém mohla vydechnout. Tahle disciplína není její silnou stránkou, ale zvládla ji výborně. Následoval výborný osobní rekord ve vrhu koulí 11,53 m a upevnění vedení v soutěži o více než 100 bodů před rakouskou vícebojařkou Belindou Pirke.

Závěrečná osmistovka už byla hodně o tom, kolik sil závodnicím ještě zbývalo a na jaké úrovni jsou jejich běžecké kvality. Michaela zvládla i tuto disciplínu velmi dobře. Společně s Katrin Preinerovou se hned po startu vzdálila celému startovnímu poli a postupně jejich náskok narůstal. Katrin zvítězila v čase 2:25,65, Michaela byla druhá za 2:29,35.

Novoměstská atletka zvítězila výtečným výkonem 4.960 bodů, který ji katapultoval na čelo letošních českých vícebojařských tabulek kategorie dorostenek. Hranice 5.000 bodů je vzdálená pouhých 40 bodů.
Podaří se talentované dívce podívat se za tuto magickou hranici na letošním MČR ve vícebojích, které se uskuteční 7. – 8. července v Třinci? Sledujte naše noviny a dozvíte se to. (až)