„Na Sachsenring jsme dorazili včas, ale první překvapení nás čekalo už na recepci, kde i přes pověstnou německou důslednost o mně ani o kamarádovi Manfredovi, který cestoval z Hamburku, nevěděli, takže museli shánět kompetentnější lidi. Nakonec ale všechno dobře dopadlo," vzpomíná na první krušnější chvilky závodník AMK Police nad Metují.

S kamarádem Manfredem je pak pořadatelé nasměrovali do vedlejšího depa, kde mohli rozbít své provizorní příbytky. „Naše vedlejší depo bylo dobré v tom, že na rozdíl od hlavního zde bylo na sociální zařízení zhruba jen třicet lidí, a také se nám nestalo, že by nám padala elektrika, což bylo v hlavním depu poměrně časté," dodává Miloš Thér. Za jediné negativum, na které později málem doplatil, považoval špatně slyšitelný rozhlas. Ještě ve čtvrtek večer stihli vyřídit nezbytnou formální a technickou přejímku.

Páteční ráno přivítalo závodníky jen osmi stupni. „První, co jsem udělal, tak jsem zvedl trysku, aby hned nebyl nějaký malér a vyjel na první trénink. Jenže to nebylo ono. Po návratu do depa jsem znova přestavěl karburátor, trochu odlehčil převod, celou motorku znovu překontroloval a pak si pěkně  zalezl pod peřinu. Tam jsem studoval mapu trati a snažil se ji zapamatovat," poodkryl závodnickou přípravu velkopetrovický jezdec. Tato příprava se mu však vyplatila, protože odpoledne ukrojil z ranního tréninkového času šest vteřin. „Motorka fungovala oproti ránu úplně jinak, parádně," liboval si Miloš Thér.

Po sobotním obědě ho čekal první závod. Na startovní rošt se společně s ním postavilo dalších čtyřicet jezdců a výsledkem bylo sedmé místo v kategorii Klasik GP 250-S1. „Musím říct, že se jel ukrutný kalup, až jsem se chvílemi divil, co s těmi motorkami kluci dělají. Je pravda, že zatáčky se tam nekonečně utahují a párkrát jsem tam pěkně olizoval kačírek," vzpomíná dnes už s úsměvem velkopetrovický jezdec.

Toho čekal v neděli další závod. „V neděli v pět hodin ráno začalo pršet a pršelo nepřetržitě až do šesti do večera," říká jezdec AMK Police. I díky nepříznivému počasí pořadatelé trochu pozměnil časový plán, jenže to už zapomněli dát na vývěsku. „Já jsem tedy pořád čekal, že startuji až v 17.30, takže jsem se v klidu chystal a najednou slyším, jak v depu vrčí dvoutakty. Šel jsem se tedy podívat a najednou vidím, že jsou to motocykly mé skupiny. Tak běžím ke známým a oni už měli motorky ohřáté a připravené," popisuje další krušné chvilky na Sachsenringu závodník AMK Police.

Po zjištění této skutečnosti následoval sprint do depa, rychlé převlečení do závodní kombinézy a spěch na startovní rošt. „Nestihl jsem si zapnout pořádně ani zip u kombinézy, rozepnuté jsem měl i rukávy. Letěl jsem přes celé depo a když jsem z něj vyjížděl, už tam pomalu zavírali bránu, ale naštěstí mě ještě pustili," popisuje Miloš Thér.

Celý nedělní závod se jel na vodě, na níž velkopetrovický závodník zvolil opatrnější taktiku, která se nakonec vyplatila a vynesla mu vynikající třetí místo. „Pár pádů jsem viděl v přímém přenosu, takže jsem jel raději trochu na jistotu," dodal k bronzovému závodu a nakonec velmi úspěšnému víkendu na německém Sachsenringu Miloš Thér.

Z výsledkových listin
1. závod: 1. Markus Zieger (18:38,324); 2. Frank Eismann (18:59,732); 3. Rene Hausmann (19:11,408); …7. Miloš Thér (+jedno kolo 17:58,834).
2. závod: 1. Frank Eismann (14:34,876); 2. Ernst Hegny (14:45,559); 3. Miloš Thér (14:59,840).