Pardubická juniorka se hraje jako mistrovství České republiky v kategorii staršího dorostu. Boj o tenisové tituly začne na kurtech LTC Pardubice prvními zápasy již tuto sobotu.

Právě wimbledonský vítěz Forejtek patří mezi favority dorostenecké dvouhry. V Pardubicích si plzeňský tenista zahrál finále už před rokem, kdy v třísetově bitvě podlehl Jiřímu Lehečkovi. Právě s ním si nedávno užil triumf na trávě v All-England Clubu, když ovládli čtyřhru juniorů.

Na východ Čech se chystá i Andrew Paulson (Sparta Praha), který bude nasazenou dvojkou, či Martin Krumich, Jiří Barnar a další. Domácí klub budou v turnaji zastupovat Vojtěch Veigert, Ondřej Skokan a Lukáš Kelnar. Z Hradce Králové dorazí Lukáš Praus.

Mezi nejvýše nasazené v kategorii dívek se řadí Linda Fruhvirtová, Vanesa Nikolovová a hrát má i loňská finalistka Terezie Pluhařová. Nebude chybět ani Adéla Dörreová z Třebechovic pod Orebem, která loni v Pardubicích vyhrála čtyřhru a v roce 2017 se senzačně probojovala až do finále dvouhry.

Do turnaje vstoupí i Adéla Moravcová ze Žamberka, Daniela Jelínková (Tenis-centrum DTJ HK) a pardubické duo Ráchel Heřmanová a Natálie Davidová.

Gabriela Bergmanová 2004
Bergmanová slavila i díky kraťasům, teď trénuje děti