Semifinálová část pro Čechy se uskutečnila v podolském 50m bazénu a moravská ve Zlíně.

Na finále scházelo „jen" 140 bodů

Celkovým počtem bodů 15291 obsadili muži Delfínu šesté místo v Čechách, když na 1. – 3. místě skončily kluby Bohemians Praha, USK Praha a Slávia Plzeň. V součtu s moravskou částí to znamenalo 9. pozici jen 140 bodů od finále za plavci z Ústí nad Labem.

Moravskou skupinu ovládla mezi muži KPSP Kometa Brno, tedy obhájci celkového vítězství.

Na úspěchu Delfínu se podíleli tito plavci: Pavel Janeček, Martin Cöger, Jan Pavelka, Viktor Tomek, Štěpán Remeš, Aleš Cedidla a nejmladší účastník soutěže Michal Jerman.

Janeček nabral tréninkové kilometry na třítýdenním reprezentačním soustředění v Thajsku a přispěl družstvu třemi prvenstvími na tratích 200m a 400m polohově a 200m motýl v osobním rekordu 2:01,26, B – limitu ME v Londýně.

Martin Cöger bodoval 6. a 7. místem na 100 a 200m prsa. Osmnáctiletý Jan Pavelka potěšil devátou pozicí na 100m motýl.
Hned třikrát se vešel do první desítky Viktor Tomek a to na distancích 200m prsa, 200m volný způsob a 1500m volný způsob. Štěpán Remeš pak byl 11. na 50 volný způsob.

I když se na první pohled může zdát, že výsledné umístění je neúspěchem, opak je pravdou.

V letošním ročníku na soupisce Náchodských chyběla jména dlouholetých opor, jako byl Matyáš a Hakl, kteří se věnují vysokoškolskému studiu. Tyto plavce však nahradila nastupující generace plavců Tomek, Cedidla a Jerman, kteří svými výkony překvapili a vytvořili ve svých startech osobní rekordy.

Za zmínku stojí časy Tomka a Cedidly na 50m volný způsob, kteří v dlouhém 50m bazénu dokázali pokořit hranici 27 sekund, což je pro 15leté plavce vynikající výkon. Stejně tak i Tomkův výkon na 1500 volný způsob za 17:51 je víc než solidní.

Mladičký Jerman nervozitou netrpěl

Mezi českou elitou, která v Praze startovala, se nerozklepala kolena ani dvanáctiletému náchodskému plavci Michalu Jermanovi, který startoval na tratích 200m znak, 1500 a 400m volný způsob. Ač v 50metrovém bazénu závodil poprvé v životě, jeho výkony byly přínosem pro celé družstvo. (pj, rh)