Na dvoudenním turnaji se hrálo systémem každý s každým. S těmito podmínkami, momentální fyzickou výkonností, a mnoha dalšími aspekty, se nejlépe popasovalo družstvo Plzně, které prošlo celým turnajem bez ztráty kytičky.

Na vynikajícím druhém místě však skončil domácí tým Jaroměře, který prohrál pouze s neporaženou Plzní. Třetí postupové místo si zajistila Soběslav, která byla pokořena  prvními dvěma celky.

Jaroměřské hráčky ukázaly, že si postup zaslouží. V obou sobotních zápasech dokázaly otočit nepříznivý stav utkání a nakonec shodně vyhrát 4:3. A to jak v souboji s Českou Lípou, kde se stala hlavní hrdinkou čtyřgólová Veronika Bláhová, tak i se Soběslaví, kde dívky předvedly obrovskou bojovnost až do úplného konce.

O den později sice jaroměřské florbalistky začaly prohrou 2:5 s Plzní, jenže když nastupovala Jaroměř do posledního zápasu, měla už jistotu postupu. Přesto to nebylo na nasazení domácích děvčat znát. Hráčky si to užívaly a nejvíce snad čtyřgólová Kateřina Hátlová. Ta se nakonec i díky těmto čtyřem trefám stala nejproduktivnější hráčkou baráže s bilancí šesti branek a pěti asistencí. Její spoluhráčka, brankářka Marcela Štěpánová, byla druhou nejlepší brankářkou v průměru inkasovaných gólů.

Děvčata tak jasně ukázala, že nejen mužský florbal může do haly v Jaroměři přitáhnout diváky a může jim přinést ten správný zážitek se spoustou emocí a nervů, ale taky trochu jiný pohled na tento sport.

V příští sezóně se tak v Jaroměři budou hrát dvě celostátní soutěže, a to 1. liga žen a Národní liga mužů. Ve hře je i postup juniorů do 2. ligy juniorů, to však jen v případě, že by se Svitavy postupového místa vzdaly. (dop, mr)