Do broumovské haly se nakonec sjelo na osm desítek účastníků z deseti oddílů, mezi nimiž nechyběli ani zástupci Sokola Česká Skalice nebo nového oddílu SKP Judo Náchod. Zahraniční účast zajistili mladí sportovci  z Polska – AKS Strzegom, ULKS Blyskawica Mietków, UKS Judoka Imbramowice.
Jednotlivé zápasy se odehrávaly na čtyřech  žíněnkách,  které zabraly téměř celou hrací plochu sportovní haly. Výsledky pak byly zobrazovány na TV obrazovkách a vítězové jednotlivých kategorií obdrželi z rukou hejtmana France diplomy a medaile.
Hlavní cenu, kterou byl pohár hejtmana, získali judisté z oddílu SKP JUDO Nový Bydžov. Druhé místo vybojovali judisté ze  Sokola  Hradce Králové a třetí byli zástupci polského oddílu AKS Strzegom.
„Mladí judisté  si zaslouží náš obdiv. V době, kdy děti tráví většinu času u počítačů a pohyb je pro ně otravnou záležitostí, jsou tito mladí sportovci pro všechny ostatní příkladem. Judo má v Broumově velikou tradici a oddíl svými výkony příkladně reprezentuje nejen Broumov, ale i celý Královéhradecký kraj. Podpora sportu bude vždy patřit k mým prioritám," nechal se slyšet Lubomír Franc.
Další aktivitou na judistickém poli bude už V. ročník   Memoriálu Svatopluka Frödeho, který se uskuteční v sobotu 19. října opět v broumovské sportovní hale. (dop)