NA Rangers Hronov – HBC Alpiq Kladno 1:7 (0:1, 0:3, 1:3). Proti papírovému favoritovi, vítězi Extraligy v sezónách 2009 a 2010 i vítězi Evropského a Českého poháru z roku 2008 nastoupili domácí v brance s Ponkem.

V úvodním dějství sehráli Jezdci proti extraligistovi vyrovnanou partii, ale branku se jim vsítit nepodařilo. Ve 40. sek. domácím řádně zatrnulo, když se Resl smekl na modré obranné čáře, ale Ponke hrozící nebezpečí ještě zažehnal. Po uplynutí minuty a čtyř vteřin již nestačil na pohotovou střelu Nedvěda – 0:1. V 7. min. výborně vystřelil domácí Hofman, vyraženou ránu Tvarůžkem nikdo ale neusměrnil. Po minutě a půl pořádně kladenskou obranu provětrali Bittner s Hajníkem, bohužel vyrovnání z tohoto závaru nebylo.

Prostřední část pro Jezdce nezačala šťastně, Malík v obranné činnosti přitlačil na pilu a byl vyloučen. V následné přesilovce hosté roztočili před Ponkem kolotoč, domácí se ale ubránili. První zlomový moment přinesla 7. min., když se od modré do míčku opřel Soukup a Ponke zaregistroval oranžový projektil až v levém horním rohu své svatyně – 0:2. Na konci 13. min. napřáhl Wróbel a hosté vedli již 3:0. Když do konce druhé třetiny zbývaly 4 sekundy, nejlépe se ve skrumáži před domácí brankou zorientoval Ogurčák a stanovil skóre na 0:4.

Do 3. třetiny domácí s korekturami v sestavě nastupovali s odhodláním vrátit se ke své hře. Že by to nemuselo být nereálné, předvedla první formace na sklonku 4. min., když Hudeček našel Bittnera a ten snížil na 1:4. Bohužel pak začal úřadovat Šíma, který v 6. a následně v 8. min. upravil už na 1:6. O chvíli později byl vyloučen Kudela a domácí rozehráli parádní představení, nejprve se neprosadil Hudeček, pak Hajník a největší příležitost spálil Bittner, když nejprve prošel mezi dvěma beky, pak obešel i brankáře, ale míček do opuštěné klece již dopravit nedokázal. Naopak svůj hattrick dovršil hostující Soukup a stanovil na konečných 1:7.

Jaroslav Krulich, vedoucí mužstva Náchoda: „V zápase s dalším extraligistou se nám již tentokrát stoprocentní výkon jako proti Plzni zopakovat nepodařilo a kýžená senzace se tedy nekonala. Výsledek je pro nás až příliš krutý, ale na druhé straně je třeba objektivně přiznat, že proti soupeři, který trénuje čtyřikrát týdně, se někde tréninkové dávky projevit musí.“

Sestava NA Rangers Hronov: Ponke – Hartman, Borůvka, Malík, Janovský – Hudeček, Bittner, Hajník, Tovtík, Kania, Hofman, Rail, Kubeček, Resl. (jk)