„Neodjížděli jsme s příliš vysokými ambicemi. V dorostenecké kategorii je Vašek teprve prvním rokem a z nejlepší osmičky byl věkově nejmladší," říkal jeho trenér Lukáš Vlach.

Pohl však překvapil už ve skupině, když po výborném výkonu zdolal kromě Mužíka i favorizovaného Andrise ze Vsetína a postoupil tak do play-off z prvního místa.

Poté v osmifinále přežil nejtěžší chvilku, když úspěšně odvracel dva mečboly v koncovce třetího setu velkého boje s domácím Ungermannem. V následném čtvrtfinále pak rozesmutnil příznivce v novém areálu v Brodě podruhé, když zdolal ve dvou setech i hlavní domácí naději Truce.

V semifinále na Pohla čekal největší favorit Višvader, který hraje singly stabilně v extralize. Pohl se ale z beznadějného stavu 1:10 a 2:5 obdivuhodně zvedl, vývoj druhého setu otočil a ve zkrácené sadě měl za stavu 8:8 na dosah obrovskou senzaci, avšak v závěru i s trochou štěstí a s pomocí pásky při posledním míči, uspěl Višvader.

V souboji o bronz již Pohlovi došly po vyrovnaném prvním setu s dalším českobudějovickým singlovým specialistou Tůmou síly, přesto je pro něj čtvrté místo nečekaným úspěchem.

Dle papírových předpokladů měl být největší zbečnickým medailovým želízko Lukáš Kábrt. Ten ale trochu doplatil na těžký los v play-off, když sice ještě dokázal v osmifinále po skvělém výkonu zdolat Andrise, ale vzápětí mu stopku vystavil, hlavně díky větší trpělivosti ve třetím setu, českobudějovický Tůma.

Nezklamal ani třetí hráč Zbečníka, Michal Pošepný. I on postoupil ze základní skupiny a vypadl až ve třetím setu v osmifinále, a rovněž se „zbečnickým katem" Tůmou.

Sokol Zbečník byl po letos bezkonkurenčním českobudějovickém Dynamu na MČR nejúspěšnějším oddílem a polepšil si díky těmto výsledkům i v poháru ČNS na průběžné čtvrté místo.

Ve finále zdolal Višvader v pohledném zápase Mariána Příhodu, hájícího barvy Prostějova.