Lví nominace pro páté kvalifikační okno

Rozehrávači: Viktor Půlpán (Brno), Marek Vyroubal, Ondřej Švec (oba USK Praha). Křídla: Vojtěch Hruban (London Lions), Lukáš Palyza (Nymburk), Richard Bálint (Brno), David Pekárek (Pardubice), Tomáš Kyzlink (bez angažmá), Patrick Samoura (USK Praha). Pivoti: Ondřej Balvín (Prometey), Martin Peterka (Würzburg), Luboš Kovář (Nymburk), David Böhm (USK Praha), Martin Kříž (Nymburk).

Aby toho nebylo málo, tak nutnost výhry je oslabena kvůli absencím klíčových hráčů v čele s Tomášem Satoranským a Janem Veselým.

„Barcelonské duo Saty s Veselkou během sezony není k dispozici kvůli tradiční kolizi kvalifikací s programem Euroligy. Obdobně platí i pro Víta Krejčího z NBA,“ vysvětluje Martin Peterka, PR manažer české reprezentace.

To ale není zdaleka všechno. Ze zdravotních důvodů se ze srazu omluvili rozehrávač Ondřej Sehnal (Braunschweig), křídla David Jelínek (Murcia), Jaromír Bohačík (Bamberg) a pivoti Patrik Auda (Jokohama) s Jamesem Karnikem (Ženeva).

„Už se nám i v minulosti stalo, že jsme měli ještě větší těžkosti se sestavou. Taková je prostě naše situace, i s tou spoustou smůly na zranění. Musíme se ale snažit vytěžit z tohoto okna maximum. Bude to pro nás velký úkol,“ burcuje kouč Ronen Ginzburg.

Novými či novějšími jmény v nominačním výběru jsou Marek Vyroubal, Ondřej Švec, David Böhm a také David Pekárek z Pardubic.

„Máme hráče, kteří získají první reprezentační zkušenost mezi dospělými. Někteří je už měli, ale ne jako hlavní opory. Jednou se ale musí začít s využíváním nových hráčů,“ podotýká Ginzburg.