Sokol Krčín – TJ Sokol Rokytnice 18:21 (9:8)

První půle domácím házenkářům vyšla a po celý její průběh byli lepším týmem. Rokytnice sice v 9. minutě srovnala na 3:3, ale pak dokázali domácí odskočit a ve 28. minutě vedli 8:5. V závěru první půle ale Rokytnice zabrala a snížila na poločasových 9:8.

Druhý poločas začal přestřelkou, s přibývajícím časem se ale stále více začala projevovat převaha hostující obrany, proti níž se domácí hůře prosazovali. Krčín sice ještě v 18. minutě vedl 15:14, ale větší vůle po vítězství byla na straně hostů. Ve 25. minutě už Rokytnice vedla 17:15 a Krčín nebyl schopen zastavit hostující útočníky. Ve 29. minutě hosté odskočili na 17:20, Krčín sice ještě dokázal korigovat na 18:20, ale více už Rokytnice domácím nedovolila. Sama naopak v závěru upravila na konečných 18:21.

„Bohužel jsme již poněkolikáté nepřekročili práh čtvrtfinále, a tak nepotvrdili výsledky ze základní části soutěže. Naše snahy o solidní výsledek skončí na nedůslednosti, nekoncentrovanosti, disciplíně. Utkání play-off jsou především o tom a náš celkem ještě mladý tým se těmto věcem stále musí učit,“ řekl po utkání domácí trenér Tomáš Pavlík.

I přesto, že Krčín nepřešel přes čtvrtfinále, může se podle trenéra za letošní sezónou ohlédnout se vztyčenou hlavou. „S přehledem jsme postoupili do play-off a především výkony některých našich mladých hráčů jsou příslibem do budoucna. Teď je nutné se soustředit na další sezónu a ve zbývající probíhající podpořit naši mladou generaci. Především starší žáci jsou na domácím hřišti za čtrnáct dní při Mistrovství České republiky horkými favority na titul,“ dodal trenér Pavlík.

Sestava a branky Krčína: Chmelík, Rýdl – Leugner, Mikolášek, Verner, Červinka, T. Marek – Fišer (8), Štrof (6), L. Marek (4), M. Marek, Valtera.

Další čtvrtfinálový výsledek: Opatovice nad Labem – Nezvěstice 18:20.

Semifinálové dvojice: Nýřany – Rokytnice a Přeštice – Nezvěstice.