FTS Florbal Náchod - SK Bivoj Litvínov 4:5p (2:2, 1:1, 1:1 - 0:1).

Mladý tým Náchoda, který byl oslaben o několik hráčů základní sestavy, nastoupili se staronovou akvizicí v základní sestavě, trenérem Martinem Havlem.

Utkání začalo z obou stran opatrně. První se do statistik utkání zapsal právě hrající domácí trenér Havel, když ve 2. minutě zahrál vysokou holí a pustil tak soupeře do přesilovky. Náchod sice oslabení zvládá, ale ihned po jejím skončení se trefuje do Seidlovy branky Hloušek - 0:1. Náchod tak musí hned od úvodu dotahovat a obracet zápas. To se naštěstí tentokrát daří, když zpoza branky srovnává Jenka a poté v 10. minutě sváteční střelec Pádr zvyšuje parádní střelou na 2:1. První třetina byla neurovnaná, šance se rodily na obou stranách a především ty litvínovské volaly po gólu, ale Seidl v brance domácích čaroval. Konec třetiny byl ve znamení hostů, kteří srovnali osamoceným Kropáčkem na 2:2.

Opět špatný nástup, tentokrát do druhé třetiny, znamená vedení hostů 2:3, když v čase 20:20 střílí gól Kudrlička. Náchodští se ale nenechali touto situací rozhodit a o dvě minuty později srovnal Batěk na 3:3. Tento gól jakoby domácí ještě více vyhecoval a na hřišti jich bylo hned plno, z čehož pramenilo vyloučení hostů. Nejprve v přesilovce nebezpečně střílí Havel, aby o několik sekund později orazítkoval tyč Čejpa. I hosté předváděli v této třetině tvrdý a účelný florbal, vždy končili na připravené obraně nebo dobře chytajícím Seidlovi. Další nevyužité šance Jiráka, Čejpy, Čiháčka a poté Jenky, který se ocitl sám před brankářem, zůstaly nevyužity, a tak skončila druhá třetina nerozhodným stavem 3:3.

Poslední třetina začala dobře pro Náchodské, nejprve střílí gól Batěk, ale pro údajné postavení v brankovišti není branka uznána. Ve 48. minutě chytá Seidl trestné střílení po vysoké hokejce Čejpy. Bohužel, z následné přesilovky se ujímají hosté vedení - 3:4. Domácí, podporováni skvělými fanoušky, se ženou za vyrovnáním, které přišlo z hole Baťka v 51. minutě. Závěr utkání patřil Náchodu, když nejprve nebezpečně pálil Adam Moravec a poté Aleš Moravec z volného úderu trefil tyč. Závěr utkání ještě nabídl přesilovku pro domácí, kterou však Litvínovští dobře ubránili. Utkání tak šlo do prodloužení.

Z něj uběhla jen minuta a půl, když v souboji u mantinelu ztratili domácí míček a dlouhou kličkou do bekhendu ukončil utkání litvínovský Kropáček.

Tomáš Třešňák, trenér Náchoda: „Změny, které měly tým nastartovat, hráče stoprocentně nastartovali a ti předvedli výborný disciplinovaný výkon, ve kterém nám chybělo trochu štěstí k výhře za tři body. Děkujeme fanouškům.”

Branky Náchoda: Batěk 2, Jenka, Pádr.

Sestava Náchoda: Seidl - Jirák, Hauschke, Čejpa, Jenka, Batěk, Oubrecht, Feistauer, Ad. Moravec, Havel, Al. Moravec, Vlček, Pádr, Matyska, Nosek, Čiháček, Zb. Škoda, Hrubý, Šimek, Hála. (vl)