Rodák z Červeného Kostelce, reprezentující jičínský klub Maséři z Veselky, se dokázal na mistrovství kvalifikovat podruhé v řadě a jeho pravačka je proto nadále jedinou českou horní končetinou, která kdy okusila atmosféru hodu na slavné „stejdži" v Lakeside. A oproti loňskému premiérového roku byla tentokráte podstatně přesnější.

V předkole si poradil se Skotem

Mezi čtyřicítkou startujících se Karel Sedláček na úvod představil v nedělním předkole, kde v pohledném utkání přehrál reprezentanta Skotska Paula Coughlina výsledkem 3:2 na sety s průměrem 82,74 na kolo respektive tři šipky (soupeřův průměr činil 75,72).

Famózní, parádní, nádhernou, skvostnou, excelentní, ohromující… podívanou poté předvedl v úterním prvním kole, kde narazil na nasazenou sedmičku Angličana Glena Durranta.

Vysloužil si uznání moderátora

Přestože v utkání, které bylo označeno za vůbec jedno z nejpohlednějších na šampionátu, prohrál skórem 1:3, vysloužil si uznání moderátora přímo z pódia i komentátorů v televizním přenose.

S průměrem 99,58 na tři šipky (soupeř 96,21) by totiž vyhrál nejen všechny duely prvního kola, ale až do soboty všechny, které se na mistrovství odehrály. V sobotním semifinále ho trumfl právě jeho přemožitel Durrant s průměrem 99,87.

Na statistiky se bohužel nehraje

V tu dobu pouze dva hráči v osmatřicetileté historii mistrovstvích měli lepší průměr při prohraném zápase než právě Sedláček. Poměrně slušnou měl Sedláček i úspěšnost na dablech, a to 46,15.

Bohužel rozhodujícím faktorem nejsou statistiky, nýbrž získané legy respektive sety, a těch posbíral více Glen Durrant. (ov)